Volei / România revine, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor europeni

160
Volei / România revine, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor europeni - 20131383025187325049381673177545-1623765854.jpg

Articole de la același autor

Marţi, 15 iunie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, a avut loc o întâlnire la care au participat Cristian Ghiţă, subsecretar de stat, Renato Arena, primvicepreședinte al Confederației Europene de Volei, și Thorsten Endres, managing director, alături de reprezentanții Federației Române de Volei, Adin Cojocaru și Oana Sârb.

Întâlnirea s-a produs în contextul organizării, în acest an, de către România, a turneului final al Campionatului European de volei seniori feminin, în perioada 15 - 27 august 2021, la Cluj-Napoca, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

În acest sens, temele de discuție au vizat cadrul legal aplicabil, din punct de vedere al condițiilor sanitare, dar și perspectivele de dezvoltare a voleiului, pornind de la organizarea unui eveniment de această dimensiune. De asemenea, s-a abordat subiectul promovării acestuia, astfel încât să ajungă la publicul tânăr, dar și cel al colaborării între entitățile sportive, autorități locale și centrale, astfel încât sportul să devină un instrument de politică publică și dezvoltare comunitară

Reamintim că, la începutul acestei luni, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, au fost alocate resurse bugetare suplimentare pentru trei competiții internaționale găzduite în acest an de țara noastră, toate în premieră pentru România. Cea de volei a primit finanțare în valoare de 4.795 mii lei.

Organizarea unei grupe a turneului final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 va face ca România să revină, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor voleiului continental. La acest eveniment vor participa, în afară de România, alte cinci reprezentative naționale din elita voleiului mondial.

Foto: Facebook / Ministerul Tineretului şi Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3808 secunde