Volei / Adrian Aciobăniţei - campion al Franţei cu AS Cannes

179
Volei / Adrian Aciobăniţei - campion al Franţei cu AS Cannes - voleiadrian-1619450674.jpg

Articole de la același autor

Internaționalul român Adrian Aciobăniței (23 de ani) a cucerit titlul de campion al Franței cu formația AS Cannes, informează Federaţia Română de Volei.

În finala play-off-ului, Cannes a învins cu scorul general de 2-1 pe Chaumont, meciul decisiv fiind de-a dreptul dramatic. „Dragonii” din Cannes au revenit după ce au fost conduși cu 0-2 la seturi și au salvat apoi trei mingi de meci în actul al patrulea înainte de a se impune cu scorul de 3-2 (23-25, 15-25, 25-16, 27-25, 15-9).

Titular pe postul de extremă, Adrian Aciobăniței a fost al doilea marcator al echipei, cu 16 puncte, dar el a fost în întreg campionatul unul dintre jucătorii care au contribuit cel mai serios la succesele echipei în acest sezon încheiat cu cucerirea primului titlu pentru Cannes după o pauză de 16 ani. În total, clubul francez a triumfat în întrecerea internă de 10 ori.

Pentru Adrian Aciobăniței, desemnat în 2020 cel mai bun voleibalist român de către Federația Română de Volei, urmează o perioadă plină de meciuri alături de naționala masculină, care este implicată în următoarea lună atât în preliminariile Campionatului European 2021, cât și în participarea la Golden League.

În calificările pentru EuroVolley 2021, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveția și Slovacia. Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploiești, între 14 și 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie.

Apoi, echipa României va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina și Slovacia. Turneul Final Four va avea loc în luna iunie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Volei 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4104 secunde