Liga Națională de handbal masculin

Victorie superbă pentru HC Dobrogea, în derby-ul cu Steaua

261

Articole de la același autor

Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanțaîși păstrează fotoliul de lider și după disputarea etapei a X-a a Ligii Naționale. 


Miercuri seară, în Sala Sporturilor, echipa antrenată de Djordje Cirkovic și Marko Sesum a învins Steaua București, scor 28-23 (13-12), și a bifat a noua victorie consecutivă din acest sezon. 


Chiar dacă la final diferența a fost de cinci goluri, meciul a fost unul foarte dificil pentru gazde. Steliștii au intrat pe teren foarte concentrați și montați să scoată un rezultat mare. În prima parte, oaspeții, coordonați excelent de veteranul Ionuț Georgescu, au reușit să fie mai agresivi în apărare și mai incisivi în atac, preluând conducerea și pe tabelă. Încetul cu încetul, mecanismul constănțean a început să ruleze la turația obișnuită, iar meciul a devenit unul foarte echilibrat. HC Dobrogea Sud a intrat pentru prima dată în avantaj în minutul 28, scor 12-11, diferență ce s-a păstrat până la pauză, 13-12. 


Actul secund a aparținut în totalitate gazdelor, care au reușit să marcheze trei goluri rapid, scor 16-12, fapt ce a destabilizat tabăra stelistă. Ajutați și de intervențiile extraordinare reușite ale portarilor Ionuț "Rudi" Stănescu și Dane Sijan, Constanța a reușit să se detașeze pe tabelă, scorul final fiind 28-23. 


În urma acestui rezultat, HC Dobrogea Sud revine pe primul loc în Liga Națională. 


Pentru gazde, au marcat: Dalibor Cutura (6), Zoran Nikolic (5), Laurențiu Toma (5), Nikola Crno-glavac (4), Dusko Celica (3), George Buricea (2), Branislav Angelovski (2) și Mladen Rakcevic (1). 


"A fost o victorie extrem de muncită. Sincer, nu mă așteptam să fie atât de greu. Steaua a venit după toate cele trei puncte, dar noi ne-am mobilizat, am luptat exemplar și am reușit să ne impunem. Jocul nostru începe să se lege cum ne-am dori, însă mai avem mult de muncă. Mulțumim acestui public minunat care ne-a fost alături. Le ținem pumnii și băieților de la echipa națională, chiar dacă nu avem niciun jucător de la HCDS. Cu siguranță, în viitorul apropiat, selecționerul Xavier Pascual va convoca jucători și de la Constanța", a declarat extrema Laurențiu Toma. 


Clasament: 1. HC Dobrogea Sud (27 p), 2. Dinamo (25 p), 3. Potaissa Turda (22 p), 4. HC Odorhei (22 p), 5. Steaua (17 p), 6. CSM București (15 p). 


După această etapă, campionatul se va întrerupe două săptămâni, perioadă în care naționala României va juca două meciuri în preliminariile Campionatului European din 2018, cu Belarus, pe 2 noiembrie, și cu Polonia, pe 6 noiembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Sport : Invitație la handbal!
Pagina a fost generata in 1.4483 secunde