Liga Națională de handbal masculin

Victorie muncită pentru HCDS. Constănțenii au trecut și de CSM Reșița

336
Victorie muncită pentru HCDS. Constănțenii au trecut și de CSM Reșița - victorie-1574459224.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a înregistrat o nouă victorie în Liga Națională, ajungând astfel la cel de-al șaselea succes consecutiv. 


Constănțenii au primit, la Sala Sporturilor, vizita nou promovatei CSM Reșița, echipă aflată pe ultimul loc în clasamentul Ligii Zimbrilor. HCDS a început partida în forță și, în minutul 20, scorul era 8-3 pentru echipa de la malul mării. Atacul a funcționat perfect, iar Iancu a făcut spectacol între buturi. 


Djordje Cirkovic l-a menajat pe Malinovic, a încercat și alte formule, dar reșițenii au reacționat prompt. Apoi, lipsa de luciditate în atac și ușurința cu care HCDS a tratat unele faze le-au permis jucătorilor antrenați de Bojan Butulija să echilibreze meciul și să se apropie amenințător până la pauză. 12-10 pentru Constanța, în minutul 30. 


După câteva minute de tatonare, handbaliștii constănțeni s-au așezat mai bine în adidași și s-au distanțat la 16-12 în minutul 40, cu un gol de efect din poartă în poartă al lui Iancu și câteva finalizări sigure. S-a făcut 22-15 în minutul 50 și din acel moment nu s-a mai pus decât problema scorului. 


După cele 60 de minute de timp efectiv de joc, tabela arăta 26-18 pentru HC Dobrogea Sud și astfel formația de la malul mării a bifat un nou succes în Liga Zimbrilor. 


În urma acestei victorii, constănțenii au acumulat 16 puncte în clasament și au făcut un salt uriaș, până pe locul 6, aflându-se la egalitate cu CSM Bacău, însă cu un golaveraj superior. 


Djordje Cirkovic s-a bazat la partida cu CSM Reșița pe următorii jucători: Iancu 1 gol, Hendawy - Nistor 7, Nikolic 3, Andrei 3, Chiuffa 2, Chikovani 2, Csog 2, Mocanu 2, Ilie 2, Buricea 1, Malinovic 1, Simovic, Ignat, Rotaru, Susanu. 


"Cred că am suferit puțin la mobilizare, ei au venit cu o atitudine mai bună, avem de învățat din asta, pentru că ne așteaptă meciuri grele. Importante erau punctele și ne bucurăm că ne-am îndeplinit obiectivul. Vom lua fiecare meci pas cu pas, trebuie să ne pregătim bine pentru toate meciurile", a declarat, la finalul partidei, pentru site-ul oficial al clubului, Ionuț Rotaru. 
Chiar dacă în număr mai mic, suporterii au creat aceeași atmosferă frumoasă în sală. Iar cei mai mici dintre fani nu au ratat ocazia de a se fotografia la finalul partidei cu idolii lor. 


"Cred că am luat meciul mai ușor, dar este important că ne-am concentrat și am scos-o la final. Am bătut la o diferență bună, ne bucurăm de victorie", a adăugat și portarul Ionuț Iancu.


O victorie muncită pentru handbal Club Dobrogea Sud, care se află pe o pantă ascendentă și are toate motivele să spere că la finalul stagiunii va prinde un loc de play-off. 


XXX 
Joia viitoare, Handbal Club Dobrogea Sud va face o deplasare lungă în Moldova, acolo unde va juca în compania celor de la CSM Bacău, echipă vecină de clasament. Cu o eventuală victorie la Bacău elevii lui Djordje Cirkovic ar acumula 19 puncte și ar continua să avanseze în clasamentul Ligii Naționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4351 secunde