Veniți să jucați fotbal feminin! Cupa Selena, ediția întâi

511

Articole de la același autor

Sâmbătă, pe stadionul SNC, amplasat în spatele Gării CFR, a avut loc ediția inaugurală a Cupei Selena la fotbal feminin, o competiție căreia organizatorii îi doresc să devină tradițională. 


"Scopul acestei acțiuni este acela de a selecționa copii care doresc să practice fotbalul feminin. În școli, nu se mai face mare lucru la ora de educație fizică, așa că am invitat elevele la stadion. Din păcate, alături de cele 12 mici jucătoare ale clubului nostru, au venit doar 12 eleve, de la Școala nr. 39. M-aș bucura dacă cele care nu au venit au ales să alerge la Crosul Olimpic…", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele AS Club Selena / SNC, Niculina Radu.
 
Cea mai mică fotbalistă a Selenei a împlinit recent 8 ani, are doar câteva săptămâni de antrenament, iar celelalte colege de grupă ale sale au între 9 și 14 ani. 


"La anul, vrem să intrăm în Liga de tineret, un campionat special creat de Federația Română de Fotbal pentru categoria Under 15. De asemenea, cu aceste fete vom merge la acțiunile de selecție pentru constituirea lotului național U15 al României. Principalul nostru obiectiv este să avem un lot de 100 de jucătoare, nu neapărat pentru performanță, cât pentru mișcare, pentru sănătate. Vom mai organiza acțiuni similare cu cea de astăzi (n.r. - sâmbătă), dar și meciuri amicale, iar în acest sens, remarc colaborarea foarte bună cu o echipă de băieți din Năvodari", a explicat Niculina Radu. 


Fotbalistele Selenei sunt sprijinite de conducerea SNC, dar și de Primăria Constanța. Terenul de joc din incinta bazei sportive a Șantierului Naval arată bine, echipamentul este ok și există promisiuni că și tribuna stadionului va fi refăcută. 




Echipa de senioare a Selenei/SNC, antrenată de Diana Gidu și Niculina Radu, a fost la un pas de promovare în Liga I, pierzând meciul decisiv, disputat, luna trecută, pe stadionul "Farul", în fața echipei din Galați. 


"La anul, încercăm din nou să promovăm, dar, la ora actuală, ne dorim mai mult să construim o echipă de junioare-tineret. Și țin să subliniez un amănunt: suntem singura echipă din campionat care are doar jucătoare localnice. Avem sportive din Constanța, Negru Vodă, Medgidia etc., sunt amatoare, nu profesioniste, și, cu toate acestea, facem trei antrenamente pe săptămână", a mai spus Niculina Radu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7984 secunde