Un şantier trist în incinta Liceului cu Program Sportiv. „Să vedem încotro ne îndreptăm!”

561

Articole de la același autor

18 septembrie 2020. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, un veritabil „laborator” de campioni, rampa de lansare a generaţii întregi de performeri. De parcă pandemia Covid-19 nu era de ajuns, nici lucrările din incinta instituţiei nu înaintează…

Se vor împlini, nu peste mult timp, trei ani de când au demarat lucrările de renovare a căminului şi cantinei Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, un proiect mult aşteptat şi mult meritat de sportul juvenil constănţean.



Lucrările au început în forţă, prin februarie 2018, dar s-au oprit la fel de rapid, astfel încât termenul de finalizare, începutul lui 2019, nu avea cum să fie respectat. Problemele apărute între firma de construcţii şi Primăria Constanţa, referitoare la costul final al lucrării, nu au putut fi rezolvate, aşa că acţiunea s-a blocat, iar curtea LPS-ului este un imens şantier. Trist!

Vineri, la ora documentării, în curtea liceului, cu intrare dinspre terenurile de tenis, porţile erau tot ferecate.

„Aşa au decis reprezentanţii primăriei. Este un şantier în lucru, este o zonă periculoasă, pot cădea materiale de construcţie, aşa că, pentru a-i proteja pe copii, zona a fost închisă”, ne explică paznicul prezent la faţa locului.



Peisajul este unul deplorabil. Pereţi scorojiţi, ziduri ale plângerii, tocuri şi geamuri smulse din tencuială, fiind pregătite de a fi înlocuite. Curtea este plină de mizerie, de bălării, pare o junglă plină de vegetaţie luxuriantă. Noul termen de finalizare, 31 decembrie 2020, este de asemenea o iluzie. Nici dacă ar reveni, mâine, muncitorii pe şantier, lucrarea tot nu ar putea fi gata în trei luni.

„În acest moment, lucrarea este terminată în procent de 30%. Din păcate, nu avem niciun element de noutate. A mai trecut pe aici proiectantul, a mai văzut clădirile, dar nu s-a schimbat nimic, nici nu avea cum. Aşteptăm să treacă perioada de campanie electorală, să vedem încotro ne îndreptăm”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.



XXX

„Am creat această sală de sport de pe strada București din nimic. Era doar o magazie acolo. Prin forțele noastre proprii, am reușit să facem un loc în care să se poată juca tenis de masă. Ne-au ajutat și părinții sportivilor. În 1987, am adus acolo Centrul Olimpic de Tenis de Masă, în ideea că liceul se afla aici în apropiere și acest lucru îi ajuta pe copii. Am amenajat spații de cazare acolo. Copiii se simțeau ca acasă și de acolo au ieșit campioni europeni și mondiali, nu doar la tenis de masă, ci și la alte sporturi”, a spus antrenorul lotului naţional feminin al României, Viorel Filimon, povestea acestei săli.

Aşadar, astăzi, în timp ce vorbim despre ruine, bălării şi un proiect blocat, sportivii şi antrenorii lor speră ca autorităţile locale să identifice cât mai urgent soluţii pentru ca acest centru de pregătire să fie finalizat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6074 secunde