Un sacrificiu care nu trebuie uitat! Rugby-ul şi-a cinstit eroii căzuţi la Revoluţie

637
Un sacrificiu care nu trebuie uitat! Rugby-ul şi-a cinstit eroii căzuţi la Revoluţie - rugbyrevolutie1812-1608315682.jpg

Articole de la același autor



CSA Steaua și-a comemorat, vineri, 18 decembrie, sportivii-eroi, Răducu Durbac și Florică Murariu, decedați în timpul Revoluției Române din decembrie 1989. Ceremonia a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluției din Complexul Sportiv Ghencea și a fost organizată într-un cadru restrâns din cauza pandemiei de coronavirus. 


La slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți au participat oficiali ai clubului, reprezentanți ai Federației Române de Rugby, actuali și foști jucători și rudele celor dispăruți. Printre cei prezenți s-au aflat Marin Ionescu, președintele Asociației Internaționalilor de rugby din România, Bobby Durbac - fiul rugbystului-erou Răducu Durbac, Bogdan Marinescu - manager CSA Steaua și vicepreședinte FRR, Florin Matei - secretar general al Federației Române de Rugby, fostul mare internațional Marin Moț, Nicolae Șişiu, Dumitru Alexandru, Dodo Muntean. 


Federația Română de Rugby a depus o jerbă de flori în memoria celor doi. 
„Rugbyul a plătit un preț foarte mare la Revoluția din 1989 și sacrificiul acestor sportivi extraordinari nu trebuie uitat. Suntem datori să spunem tuturor generațiilor istoria lor, să îi păstrăm în inimile și gândurile noastre și să le mulțumim pentru ceea ce au făcut, nu doar pentru societatea românească, ci și pentru rugby-ul românesc. Ne adunăm an de an aici ca să le onorăm amintirea, să le arătăm respectul cuvenit și să readucem în prezent momentele frumoase de viață și de sport ale acestor sportivi-eroi”, a declarat secretarul general Florin Matei, citat de site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby. 


Răducu Durbac a fost împușcat în ziua de 23 decembrie 1989, iar Florică Murariu, o zi mai târziu. 


Răducu Durbac (45 ani) a jucat 26 de meciuri pe postul de fundaş la echipa națională între anii 1968 - 1975 pentru care a înscris 31 de puncte. El a debutat pentru România pe 27 septembrie 1968, într-un meci contra Cehoslovaciei, câștigat cu 18-9, în Cupa FIRA - Campionatul European. A făcut parte din marea echipă a „stejarilor” care a obținut victoria cu 15-10 în faţa Franţei de la Bucureşti, din 1974, și a contribuit la câștigarea de către echipa militară a mai multor titluri de campioană națională, fiind la finalul carierei de jucător și un reputat antrenor al militarilor. 


Florică Murariu (34 ani) a fost căpitanul echipei României, îmbrăcând tricoul acesteia în 70 de meciuri. A participat la prima Cupă Mondială de Rugby organizată în 1987 și a jucat în cea mai mare victorie din istoria naţionalei, 100-0 cu Bulgaria, la Burgas, în 1976. De asemenea, a făcut parte din Selecționata Mondială cu ocazia Centenarului Rugby-ului Galez, meci desfășurat pe Arms Park. Florică Murariu s-a aflat în teren la memorabila victorie în faţa Franţei, 15-0, în 1980, dar și la victoriile cu Țara Galilor, Scoția, Italia. Împreună cu România a participat la 12 ediții ale Campionatului European (FIRA), câștigând trei din ele. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6594 secunde