Liga Naţională de baschet feminin

Un nou succes pentru Phoenix CSU Simona Halep. Tierra Henderson a făcut diferenţa

123
Un nou succes pentru Phoenix CSU Simona Halep. Tierra Henderson a făcut diferenţa - unnou-1616596173.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix CSU Simona Halep şi-a trecut în cont un succes extrem de preţios în economia campionatului: 59-51 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, într-o partidă disputată în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, contând pentru etapa a 20-a a Ligii Naţionale.

Constănţencele au tranşat în favoarea lor soarta întâlnirii până la pauza principală, formaţia antrenată de Miroslav Popov adjudecându-şi primele două sferturi cu 18-10, respectiv 15-6. Partea a doua a jocului a fost mult mai echilibrată, cu un plus chiar pentru echipa covăsneană. Sfertul trei s-a terminat la egalitate, 16-16, pentru ca, în sfertul patru, constănţencele să cedeze, 10-19, însă niciun moment victoria nu le-a fost ameninţată.

Pentru Phoenix CSU Simona Halep, americanca Tierra Henderson a marcat cele mai multe puncte (20), conaţionala sa Shereen Zaibunissa Sutherland a reuşit 14 recuperări, iar irlandeza de origine kazahă Anna Caitriona Kelly, patru pase decisive.

„O victorie pe care ne-am dorit-o mult înaintea celui de-al nouălea turneu al Ligii Naționale. Un succes mai lejer decât o arată scorul final, însă pentru noi cel mai important aspect este că am reușit să obținem maximum de puncte puse în joc, mai ales că venim după o perioadă obositoare pentru fetele noastre.

Grație succesului contra celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, am urcat pe locul cinci al clasamentului, acolo unde ne dorim să fim și la finalul sezonului regulat. Pentru asta, avem nevoie, vineri, de o nouă evoluție de excepție contra celor de la FCC Baschet UAV Arad, ocupanta locului trei”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

Clasament: 1. ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe (40 p), 2. CS Municipal Satu Mare (36 p), 3. FCC Baschet UAV Arad (35 p), 4. CSTBv CSU Olimpia Braşov (31 p), 5. CS Phoenix CSU Simona Halep Constanţa (30 p).

XXX

Echipa masculină de baschet CSM CSU Oradea a reuşit să acceadă în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, după ce s-a impus în faţa puternicei echipe ucrainiene BC Dnipro, cu scorul de 78-72 (18-19, 20-16, 20-15, 20-22), într-un joc disputat în Arena „Antonio Alexe”, contând pentru prima fază a play-off-ului competiţiei continentale derulată sub egida FIBA.

În primul meci din „bula epidemiologică” de la Oradea, BC CSU Sibiu a fost foarte aproape de victorie în confruntarea cu incomoda grupare italiană Unahotels Reggio Emilia, echipa pregătită de antrenorul Dan Fleşeriu cedând într-un final de infarct, scor 61-65 (15-17, 19-13, 13-17, 14-18). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde