UN NOU SCANDAL ÎN LUMEA SPORTULUI! GIMNASTĂ VIOLATĂ ȘI PLĂTITĂ SĂ TACĂ

1662
1
UN NOU SCANDAL ÎN LUMEA SPORTULUI! GIMNASTĂ VIOLATĂ ȘI PLĂTITĂ SĂ TACĂ - laspmckaylamaroneysexulabuse2017-1513847077.jpg

Articole recomandate

La sfârșitul anului 2016, când acuzațiile de agresiune sexuală de la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii, care îl aveau în prim-plan pe doctorul Larry Nassar, făceau înconjurul lumii, "avocații forului i-au cumpărat tăcerea lui McKayla Maroney", spune reprezentantul fostei sportive, scrie digisport.ro

Informația a fost publicată de John Manly, avocatul lui Maroney. El a depus o plângere, în acest sens, în cursul zilei de miercuri, la Curtea Supremă de Justiție din Los Angeles, în numele fostei gimnaste olimpice.

"Au dispus să se angajeze într-o acoperire sistematică a întregii probleme", a declarat Manly, când a fost întrebat despre acordul de confidențialitate. La sfârșitul anului 2016, Federația de Gimnastică din SUA a plătit-o pe Maroney să semneze un acord de confidențialitate. "A cumpărat în mod efectiv tăcerea unuia dintre cele mai cunoscute sportive", a spus Manly, care nu a vrut însă să dezvăluie suma. Cei de la The Wall Street Journal susțin că Maroney a fost plătită cu suma de 1,25 milioane de dolari (un milion de euro).

"Maroney a semnat cu bună-credință acordul", a mai spus Manly, "dar a făcut-o într-un moment în care era traumatizată emoțional de știrile care indicau faptul că Nassar a abuzat sexual zeci de alte femei sub "masca" tratamentului medical".

"Vreau ca oamenii să înțeleagă că acest copil nu a avut de ales, că nu putea funcționa, că nu putea lucra", a mai spus Manly. "Cei de la Federație erau dispuși să sacrifice sănătatea și bunăstarea uneia dintre cele mai renumite gimnaste din lume pentru că nu doreau ca lumea să știe că protejează un medic pedofil".

Manly nu a luat parte la negocierile purtate între Maroney și reprezentanții forului de gimnastică când a fost semnat acordul de confidențialitate.

"Maroney a încălcat termenii acordului de confidențialitate în luna octombrie", a declarat Manly, când a dezvăluit public, mai întâi pe Twitter, că a fost abuzată de Nassar.

Procesul depus miercuri de avocat îi vizează pe cei de la Comitetul Olimpic al Statelor Unite, Federația de Gimnastică din SUA, doctorul Larry Nassar și statul Michigan, ca inculpați.

Comentează știrea

Mitica
21 decembrie 2017
Nasosi

Tot evreu?...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4779 secunde