UEFA şi Parlamentul European lucrează împreună pentru protejarea solidarităţii în fotbalul european

209
UEFA şi Parlamentul European lucrează împreună pentru protejarea solidarităţii în fotbalul european - 1-1606843691.jpg

Articole recomandate

Alexander Ceferin, conducătorul UEFA, şi David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, s-au angajat să lucreze împreună pentru promovarea incluziunii şi protejarea solidarităţii în fotbalul european, cu ocazia unei reuniuni pe care au avut-o prin videoconferinţă, informează EFE, citat de Agerpres.


Potrivit UEFA, cei doi oficiali au subliniat rolul important pe care fotbalul îl joacă în redresarea Europei şi în realizarea obiectivelor sociale, căzând de acord totodată în privinţa necesităţii unei schimbări radicale în lupta împotriva rasismului. În acest scop, Ceferin şi Sassoli vor lucra împreună în cadrul Planului de acţiune al Uniunii Europene împotriva rasismului pentru perioada 2020-2025.


"De la promovarea valorilor în educaţia tinerilor până la promovarea egalităţii şi a diversităţii, precum şi combaterea tuturor formelor de discriminare, UEFA şi Parlamentul European au o viziune comună de lungă durată asupra fotbalului european, ca o forţă în favoarea binelui", a subliniat Aleksander Ceferin.


Acesta a adăugat că UEFA doreşte să se asigure că "succesul comercial al fotbalului european este redistribuit şi reinvestit în sport şi societate, de la consolidarea fotbalului feminin şi construirea de terenuri pentru comunităţile locale până la proiecte inovatoare de responsabilitate socială".


"Nu trebuie să trecem cu vederea ceea ce această criză ne-a învăţat despre importanţa continuării construirii unui model de sport care promovează fotbalul pentru plăcerea tuturor, mai degrabă decât în beneficiul câtorva", a mai spus Ceferin.


David Sassoli a subliniat la rândul său că "Europa este unită în diversitate, dar şi în dragostea sa pentru fotbal", întrucât "reuneşte oameni din medii diferite şi uneşte comunităţi, lucru de care avem nevoie mai mult ca niciodată în timp ce reconstruim după Covid-19".


"Pe măsură ce normalitatea revine încet, trebuie să protejăm modelul sportiv european, bazat pe solidaritate, implicarea fanilor şi consolidarea comunităţilor care împărtăşesc dragostea pentru fotbal şi valorile sportului. Acest lucru ajută la crearea unui sentiment european comun. UEFA are un rol esenţial de jucat în protejarea integrităţii jocului şi asigurarea faptului că acesta va aduce beneficii Europei în ansamblu", a adăugat Sassoli.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4349 secunde