UEFA ARE UN NOU PREȘEDINTE

127
UEFA ARE UN NOU PREȘEDINTE - ceferin181271000-1473850140.jpg

Articole recomandate

Slovenul Aleksander Ceferin a fost ales,azi, președinte al Uniunii Europene de fotbal (UEFA), în cadrul Congresului forului continental de la Atena.

Președintele Federației slovene, care a beneficiat și de susținerea FRF, a primit 42 de voturi, în timp ce contracandidatul său Michael van Praag, președintele Federației olandeze de fotbal, a primit 13 sufragii.


Ceferin îl înlocuiește la cârma UEFA pe fostul internațional francez Michel Platini, care a condus forul european din 2007 până anul trecut, când a fost suspendat din toate activitățile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani. Fostul căpitan al reprezentativei Franței și triplu câștigător al Balonului de Aur și-a anunțat demisia de la președinția UEFA pe 9 mai, după verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care i-a redus suspendarea de la 6 la 4 ani.

Platini a fost sancționat de justiția internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de 2 milioane de franci elvețieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 și 2002.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Actual : Criza imigranților. UEFA, donație de milioane
Pagina a fost generata in 0.3914 secunde