Turneu aniversar de șah. CS Sissa, 12 ani de la înființare

495
Turneu aniversar de șah. CS Sissa, 12 ani de la înființare - turneu2-1552350235.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de la afilierea la Federația Română de Șah, Clubul Sportiv Sissa Constanța a organizat un turneu destinat copiilor cu vârste până în 12 ani, membri ai clubului. 
La capătul celor cinci partide, pasionatul junior Robert Jinga s-a impus cu 5 puncte. El a fost urmat în clasament de Sofia Panait, o surpriză plăcută, cu 3,5 puncte, și de Darius Ștefanică și Iani Nancu, ambii cu 3 puncte. 
La categoria seniori, pentru a doua oară în istoria șahului constănțean, turneul a fost eliminatoriu. În semifinale, s-au înregistrat următoarele rezultate: Cristian David (Axiopolis Cernavodă) - Doru Luță (CS Sissa) 1-0, Claudiu Constantin (CS Sissa) - Valeriu Bercea (CS Sissa) 0-1. 
Finala a fost câștigată, mai ușor decât se aștepta, de tânărul Cristian David, din Cernavodă, care l-a surprins prin rapiditatea mutărilor pe mai experimentatul său adversar. 
"S-a încercat un sistem similar celui de la tenis, în care, dacă ai pierdut, pleci acasă, în dauna clasicului «elvețian» folosit la șah. 
Altfel, a fost o repetiție utilă pentru Cupa României pe echipe, competiție care va avea loc, în stațiunea Jupiter, la începutul lunii mai și unde intenționăm să participăm cu trei echipe", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4823 secunde