Tricolorele debutează la Europenele de handbal. „Mizăm pe unitatea de grup”

168
Tricolorele debutează la Europenele de handbal. „Mizăm pe unitatea de grup” - tricolorele-1606834486.jpg

Articole de la același autor

Naționala feminină de handbal a României a ajuns cu bine în Danemarca, ţara gazdă a turneului final al Campionatului European 2020, competiţie care se va desfăşura în perioada 3-20 decembrie.

Deși înainte de EURO tricolorele nu au avut posibilitatea să joace niciun meci amical, selecționerul Bogdan Burcea este convins că România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligența și cu disciplina tactică.

„Întâlnim trei adversari - Germania, Polonia, Norvegia - care au în componență un număr mare de sportive angrenate în competițiile majore europene. Toate cele trei echipe au obținut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât și la nivelul echipei naționalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia și Norvegia”, a declarat, pentru frh.ro, tehnicianul român.

România va juca primul meci pe 3 decembrie, contra Germaniei. Pe 5 decembrie, urmează duelul cu Polonia, iar două zile mai târziu, cel cu Norvegia.

Crina Pintea, marea absentă de la EURO

La ultima testare efectuată conform calendarului impus de EHF, rezultatul testării pentru Crina Pintea a fost Sars-Cov-2 pozitiv. Handbalista nu prezintă simptome şi se află în izolare.

„Crina reprezintă o absență importantă în angrenajul echipei naționale în ambele faze de joc, atac și apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere”, a spus Bogdan Burcea.

La rândul său, căpitanul de echipă Cristina Neagu este de părere că atuul tricolorelor îl reprezintă unitatea de grup.

„România nu a mai jucat niciun meci oficial sau amical de un an de zile. Sunt fete care au debutat anul trecut și n-au mai jucat la națională de atunci. E un handicap foarte mare cu care pornim la drum, sper să-l suplinim printr-o unitate mai mare, printr-o dorință mai mare, printr-o energie mai bună și să intrăm într-o formă cât mai bună pe parcursul turneului”, a precizat Cristina Neagu.

XXX

În lotul României pentru EURO se regăseşte o singură constănţeancă, pivotul Alexandra Subțirică Iovănescu, legitimată acum la SCM Gloria Buzău. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5691 secunde