Trei titluri de campioni pentru luptătorii constănțeni, la Naționale

658
Trei titluri de campioni pentru luptătorii constănțeni, la Naționale - treititluri-1497286496.jpg

Articole de la același autor

În perioada 9-11 iunie, la Sala Sporturilor din Botoșani, a avut loc etapa finală a Campionatelor Naționale individualem de cadeți la lupte greco-romane, liberem și feminine, competițiem la care luptătoriim din județul Constanțam au strălucit. 


Două titluri naționale au fost aduse de sportivele pregătite la CS Mangalia de către Ma-rian Oancea și Cornel Trucmel, prin Ana Maria Pîrvu (49 kg) și vicecampioana mondială Andreea Ana (52 de kg). Foarte aproape de aur a fost și Ana Maria Predică (60 kg), cea care a pierdut finala și a trebuit să se mulțumească cu argintul. Foarte aproape de podium s-au mai clasat mangalioții Constantin Manea (58 kg) și Cătălin Pîrvu (69 kg) - locul 5. 


Un nou titlu a fost adus la Constanța de către sportivul de la LPS "Nicolae Rotaru", Andrei Savu (54 kg; antrenor Ioan Giuglea), cel care și-a "înșirat" adversarii fără prea multe complicații. Acesta confirmă forma excelentă în care se află, fiind lăudat și de antrenorii de la lotul național de cadeți. 


De asemenea, tot de la LPS, s-au mai clasat pe podium Ștefan Popa (42 kg) și Amalia Rotunzeanu (60 kg) - medalii de bronz. Evoluții notabile, dar fără a atinge topul au avut Constantin Păun (100 kg) - locul 5, Alexandra Condruț (60 kg) - locul 5 și Maria Nechita (60 kg) - locul 7. 


"Am reușit exact ce ne-am propus la plecarea spre Botoșani: două medalii la băieți și una la fete. Bineînțeles că se putea mai mult, dacă eram un pic mai atenți. Chiar și așa, sunt mândru de cum au luptat. Păun și Rotun-zeanu au învins niște sportivi mult mai experimentați ca ei, iar acest lucru mă face optimist pentru următoarele competiții. Andrei Savu este un băiat extrem de cuminte și ascultător, chiar și antrenorii de la lotul național mi l-au lăudat. Mă bucur foarte tare pentru el și sper să continuă pe această linie ascendentă", a declarat Ioan Giuglea, antrenorul celor de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța. 


Și CS Farul Constanța (antrenor Grigore Gheorghe) s-a întors cu medalii (de argint) din Moldova, grație lui Minur Pîrvu (50 kg) și Iulian Chelărescu (76 kg), cei care au pierdut finalele categoriilor în care au luptat. 


Epicentrul luptelor românești se mută la Constanța, în aceste zile. Mai exact, la Sala Sporturilor, acolo unde va avea loc, în perioada 13-15 iunie, etapa finală a Cupei României la seniori. Din păcate, CS Farul Constanța nu se va putea baza pe doi dintre cei mai valoroși luptători ai săi, Răzvan Arnăut și Florin Tița, aflați în pregătire la lotul național, în vederea Campionatului European de juniori, ce se va desfășura la Dortmund (Germania), spre finalul lunii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde