Trei tineri „delfini” de la HC Dobrogea Sud, victorioşi în amicalele cu Israelul

260
Trei tineri „delfini” de la HC Dobrogea Sud, victorioşi în amicalele cu Israelul - trei-1626628653.jpg

Articole de la același autor

Naţionala masculină de handbal-juniori a României atacă intrarea în elita continentală cu Daniel Preda, Ionuţ Stănescu şi Andrei Bruj, cei trei jucători constănţeni promovaţi, în acest an, la prima echipă a „delfinilor”, direct de pe băncile Academiei HC Dobrogea Sud.

Tinerii handbalişti constănţeni Daniel Preda, Ionuţ Stănescu şi Andrei Bruj sunt, în aceste zile, la Ploieşti, unde reprezentativa U19 a susţinut două meciuri amicale contra selecţionatei similare a Israelului.

În primul joc, disputat la Sala „Olimpia”, tricolorii s-au impus cu scorul de 29-25, iar meciul-revanşă s-a încheiat tot cu victoria României, scor 26-21. Enis Murtaza, antrenor în cadrul clubului HC Dobrogea Sud, face parte din staff-ul echipei naţionale U19, care va lupta, în august, pentru calificarea în prima grupă valorică, la această categorie de vârstă.


„După meciurile cu Serbia şi Polonia, ne-am testat şi cu Israelul. Au fost foarte utile aceste jocuri de verificare, pentru că îi ţin pe băieţi conectaţi la importanţa turneului de calificare. Vom mai avea un stagiu de pregătire, apoi cantonamentul din luna august, înainte de plecarea la turneul din Letonia”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului constănţean, antrenorul Enis Murtaza.

Turneul de calificare va avea loc, în perioada 16-23 august, în Olympic Sport Center din Riga. România este repartizată în Grupa B, alături de Letonia şi Luxemburg. Din Grupa A, fac parte Ţările de Jos, Turcia, Muntenegru şi Kosovo. Primele două clasate vor juca semifinale, iar învingătoarele se vor întâlni în finală, pe 22 august. Câştigătoarea turneului va accede în prima grupă valorică a handbalului european.

„Jocurile cu Israelul au fost abordate cu responsabilitate, determinare şi încredere. Cu siguranţă putem să jucăm şi mai bine, iar noi, staff-ul suntem încrezători în acest grup. Ne dorim foarte mult să putem câştiga turneul din Letonia ca să ieşim din acest con de umbră unde nu merităm să stăm”, a declarat selecţionerul Daniel Anca.

XXX

Naţionala feminină de handbal-tineret a României s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European din Slovenia, după ce a învins, cu scorul de 28-21 (15-10), reprezentativa Danemarcei, în partida pentru poziţiile 5-6, disputată, sâmbătă, la Celje.

Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul. În prima repriză, România a avut un avans maxim pe tabelă de cinci goluri, diferenţă consemnată şi la pauză. În partea a doua, ecartul a crescut până la opt goluri, 25-17 şi 28-20, scorul final fiind de 28-21.

Alicia Maria Gogîrlă a fost cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de Horaţiu Paşca, având 10 goluri marcate. Pentru România, au mai înscris Oana Doina Borş 3, Sarah Aida Darie 3, Angela Ştefania Stoica 2, Natalia Raissa Marin 3, Andreea Ailincăi 2, Andreea Alexandra Coman 1, Luciana Mara Matea 3, Corina Elena Romina Lupei 1.

Finala se va juca între echipele Ungariei şi Rusiei. În semifinale, Ungaria a trecut de Suedia cu 33-26, iar Rusia a învins Franţa cu 25-24. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3648 secunde