Trei kaiaciști de la CS Agigea, "în cărți" pentru Jocurile Olimpice

169
Trei kaiaciști de la CS Agigea,

Articole de la același autor

Performanțele obținute de sportivii de la LPS Constanța - CS Agigea la Regata Internațională Bascov nu au trecut neobservate de către specialiștii Federației Române de Kaiac Canoe.

Cei patru sportivi și-au câștigat fără probleme probele și în același timp dreptul de a face parte din loturile naționale de seniori și tineret ale României care vor reprezenta tricolorul la Campionatele Europene de seniori de la Moscova, din 25-26 iunie, și Campionatele Mondiale, respectiv Europene de juniori și tineret, de luna viitoare.

La Bascov, Sorin Cical a câști-gat probele individuale de kaiac pe distanțele de 500 și 1000 metri, Cosmin Lulciuc s-a impus la 200 metri, iar alături de Mădălin Ciocan, a dominat probele de 200 și 500 de metri. Cei trei constănțeni au fost selecționați în lotul de șase sportivi care se vor lupta pentru cele patru locuri disponibile pentru Jocurile Olimpice.

La rândul său, antrenorul constănțean Ionel Rață a fost desemnat coordonator al lotului olimpic român. Prima competiție la care va avea această funcție este chiar Campionatul European de seniori, de săptămâna viitoare.

Nu în ultimul rând, Adrian Crăcană, de la LPS-CS Agigea, va fi prezent la Campionatul Mondial de juniori, din luna iulie, de la Plovdiv.

"Regata Bascov a fost definitorie pentru biroul federal, care s-a convins de faptul că sportivii noștri sunt printre cei mai buni din țară. Mai sunt două luni până la întrecerile olimpice și vom încerca să facem tot ce ne stă în putință să ne îmbunătățim randamentul. Mergem la Campionatele Europene, o repetiție pentru noi, un prilej de a ne testa limitele. Acum rămâne de văzut ce sportivi vor fi păstrați pentru Jocurile Olimpice. Sper ca întregul echipaj să progreseze, astfel încât la Rio să ne aflăm în cea mai bună formă", a declarat Ionel Rață. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5777 secunde