Trei constănțeni vâslesc pentru aurul continental

160
Trei constănțeni vâslesc pentru aurul continental - treiconstanteni-1466700749.jpg

Articole de la același autor

În perioada 24-26 iunie, la Moscova (Rusia), are loc Campionatul European de seniori la kaiac-canoe, în care vor lua startul și sportivii constănțeni. 


Sportiva pregătită de Gabriel Aftenie la CS Farul, Daniela Varona, va concura în proba de kaiac 2x500 metri, iar Cosmin Lulciuc și Mădălin Ciocan (antrenor Ionel Rață), legitimați la LPS-CS Agigea, vor lupta în proba olimpică de kaiac 2x200 metri. Cei trei sportivi au șanse foarte mari să reprezinte Ro-mânia la Jocurile Olimpice din această vară de la Rio de Janeiro. 


Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat, ieri, că niciun sportiv nu va face parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice 2016 nici măcar în cazul în care suspendarea a fost suspendată provizoriu, așa cum este situația atletului Mihai Donisan. 


"Noi nu suspendăm sportivii, dar nu i-am selecționat pe cei cu probleme de dopaj în lotul olimpic. În cazul lui Donisan, i se ridică suspendarea pe răs-pundere proprie și oricând suspendarea lui i se poate reactiva în funcție de cum se judecă cazul mai departe. Comitetul Executiv al COSR a luat decizia în unanimitate ca sportivii cu probleme de dopaj să nu fie selecționați, cum sunt sportivii de la atletism și kaiac-canoe", a declarat Ioan Dobrescu, citat de Agerpres. 


În acest moment, sportivii români depistați pozitivi ce nu au dreptul de participare la JO sunt Leonid Carp (canoe simplu și dublu), Andrei Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de kaiac 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, iar de la atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric. Un alt caz este cel al lui Liviu Dumitrescu (canoe dublu) depistat pozitiv la hormoni de creștere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3216 secunde