CN de scrimă pe echipe rezervate cadeţilor şi juniorilor, ediţia 2021

Titlul naţional a poposit pe litoral! CS Farul Constanţa are spadasine de aur

313
1
Titlul naţional a poposit pe litoral! CS Farul Constanţa are spadasine de aur - 26089679820720845462746348782669-1637935413.jpg

Articole de la același autor

Titlul naţional la echipe spadă feminin-cadeţi a poposit pe litoral! Fetele din echipa CS Farul Constanţa - Roxana Bulborea, Theodora Ion, Mara Ismăileanu şi Casandra Rezeanu - au cucerit medaliile de aur după un parcurs perfect la Campionatele Naţionale de cadeţi şi juniori pe echipe, turneu găzduit de Sala „Ana Pascu” din Bucureşti.

După victoria cu LPS Craiova 1, scor 45-30, în semifinale spadasinele de la CS Farul Constanţa au câştigat la mare luptă întâlnirea cu ardelencele de la LPS Bihorul Oradea, scor 45-43.

În finală, echipa de la malul mării a trecut de CSA Steaua Bucureşti 1, pentru care au tras Diana Dona, Ana Pîrva, Emma Şont şi Rodica Ştefănescu. Sportivele militare au condus doar în primul releu, după care spadasinele de la Constanţa au trecut în faţă. Echilibrul s-a rupt după releul patru, iar faristele nu au mai cedat până la ultimul asalt, scor final 45-38, informează Federaţia Română de Scrimă.

Meciul pentru medalia de bronz s-a disputat între LPS Bihorul Oradea şi CSS 1 Constanţa. Ardelencele Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan, Petra Jurău şi Andrea Muntean au fost mai determinate şi, cu răbdare, au construit o victorie care le-a dus pe podium, scor 45-37.

CSS 1 Constanţa, pentru care au tras Miruna Ciobanu, Eva Mateescu, Andreea Niculai şi Maria Stan, a încheiat reuniunea din Bucureşti pe locul al patrulea.

XXX

Cu Ştefan Baciu, Răzvan Crăciun, Rareş Marghescu şi Daniel Popa, prima echipă a CSA Steaua Bucureşti şi-a adjudecat titlul în faţa spadasinilor de la CS Dinamo 1 - Victor Ionică, David Statie şi Alexandru Stoica.

Militarii au trecut mai întâi de CSS 1 Constanţa 1, cu 45-23, au învins apoi echipa CS Satu Mare cu 45-35, iar în finală, au închis tabela la 45-41 cu rivalii de la CS Dinamo 1.

Finala a fost una cu răsturnări de situaţie. Steaua a condus în primele două relee, Dinamo, prin Statie, a egalat la 11, Ionică a adus-o pe Dinamo în avantaj, 20-19, Steaua a revenit în meci prin Baciu, iar Marghescu a reuşit în releul al optulea să facă diferenţa pe tabelă, 38-33 pentru roş-albaştri. Cu moralul ridicat, Popa a închis finala, iar titlul a plecat în Ghencea, 45-41.

Pentru bronz, CS Satu Mare a trecut de LPS Bihorul Oradea, scor 45-32.

În schimb, echipele constănţene nu au depăşit sferturile de finală. CS Farul Constanţa a fost învinsă, scor 38-45, de vicecampioana CS Dinamo Bucureşti 1, în timp ce CSS 1 s-a înclinat în faţa campioanei CSA Steaua Bucureşti 1.

În componenţa Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp şi Dimu Purcărea, CS Farul s-a clasat pe locul şase în ierarhia finală, iar CSS 1, pentru care au tras Mihai Ghencea, Luca Iliuţă şi Ştefan Sita, pe locul opt.

Iar la spadă masculin cadeţi, CS Farul Constanţa a cucerit medaliile de argint, pierzând la mare luptă, scor 37-38, finala cu CSA Steaua Bucureşti 1.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Scrimă

Comentează știrea

Silviu
28 noiembrie 2021
Medaliate

Directoarele de vanzare de la minifarm casa de cultura ar trebui inlocuite si fara drept de a mai lucra in farmacie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4658 secunde