Proiect derulat în centrul de agrement Luminița - Eforie Nord

"Tineri împotriva Corupției - Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate"

332

Articole de la același autor

În perioada 13 - 19 august, în centrul de agrement Luminița - Eforie Nord, a avut loc etapa finală a proiectului pilot "Tineri împotriva Corupției - Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate", proiect ce a demarat cu o primă etapă la Piatra Neamț, urmat de o a doua etapă la Sibiu.

Scopul proiectului a fost cultivarea unei atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor, conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate, de gen etc., care pot constitui bariere în comunicare.

"Competiția a avut la start un număr de 15 echipaje de tineri - patru participanți într-un echipaj - din județele Neamț, Sibiu și Constanța, ce au dezbătut teme de interes din domeniu, contribuind astfel la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare în spațiul public, precum și la dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice a tinerilor participanți", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon.

După terminarea competiției, pe locul întâi s-a clasat echipajul aparținând Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia, coordonat de profesorul Marius Furtună, locul al doilea a fost ocupat de echipajul Liceului Teoretic "Octavian Goga" Sibiu, coordonat de profesorul Paula Ciucur, iar pe locul al treilea s-a clasat echipajul aparținând Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu, coordonat de profesorul Consuela Vilaia.

De asemenea, a fost acordat premiul pentru cel mai bun vorbitor, elevului Daniel Ordean, din cadrul Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu.

La festivitatea de premiere, au participat directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon, inspector școlar Vicențiu Daniel Geoglovan și reprezentanți ai celor trei structuri județene ale Direcției Generale Anticorupție.

v v v

Organizatorii evenimentului: Direcția Generală Anticorupție, prin Structurile județene din Neamț, Sibiu și Constanța, Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret Neamț, Sibiu și Constanța, Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene Neamț, Sibiu și Constanța. Parteneri: Consiliul Județean Constanța și Centru de Tineret "Ion Creangă" Tuzla. Finanțator: Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret Neamț, Sibiu și Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3214 secunde