Super-turneu la Complexul Cleopatra din Mamaia

Tineretul face legea în Campionatul Constanței la șah

1378
11
Tineretul face legea în Campionatul Constanței la șah - tineret-1478023149.jpg

Articole de la același autor

Complexul Cleopatra din Mamaia a găzduit, week-end-ul trecut, întrecerile Campionatului Constanței la șah clasic. Cei mai mulți participanți au fost de la Palatul Copiilor și CS Sissa - câte 10, iar cei mai putini, de la Fianchetto - unul, dar bun, cum s-a autocaracterizat acesta! 


După ce, ediția trecută, a ratat titlul la mustață, tânărul Vlad Rădulescu, de la Palatul Copiilor, a devenit de data aceasta campion al orașului deja înaintea ultimei runde! În vârstă de 18 ani, elev al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", Rădulescu a fost susținut din "tribune" de ambii părinți, care au avut emoții mai mari decât el. 


Pe locurile 2-3, s-au clasat fratii Daniel și Andreea Panainte, tot de la Palatul Copiilor, abonați de mai mult timp ai medaliilor. Foarte aproape de medalia de bronz, pe care a ratat-o în ultima partidă, a fost Florin Savu (CS Sissa) - surpriza turneului. 


La veterani, locul întâi i-a fost atribuit lui Gheorghe Țintă, de la Axiopolis Cernavodă, foarte supărat după ultima înfrângere, iar la juniori, câștig de cauză a avut Deniz Menlibai. 


Iată și rezultatele din runda a opta, decisive: A. Panainte - F. Savu 1-0, R. Ariton - V. Rădulescu 0-1, G. Țintă - D. Panainte 0-1, I. Linca - M. Anghel 1-0. 
"În timpul turneului, a survenit și un accident mai puțin obișnuit la șah: Ion Lungu a căzut fără a fi «faultat» de nimeni! Pur și simplu, s-a împiedicat de masa arbitrilor, dar și-a revenit rapid după ce a fost ajutat de ceilalți adversari", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa. 


Schimb de generații 
Profesorul Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța, a scos în evidență tradiția acestei competiții organizate, anul acesta, impecabil, la Complexul Cleopatra. 


"Campionatul Constanței este cea mai longevivă competiție privată de șah din Constanța. Prima ediție a avut loc în anul 1953, la Cazino, câștigător fiind Moise Israel. De atunci, de-a lungul timpului, mai toți jucătorii de top constănțeni și-au adjudecat acest trofeu, și i-aș nominaliza pe Constantin Vasile, cu 12 titluri, Gheorghe Frecuș, Cicirone Spulber, Alexandru Kutnic, Traian Iordache, Claudiu Iordache, Eduard Văleanu, Costin Vâlcu, Francisc Nemeth, George Grigore sau Marian Zaim. Ajungând în zilele noastre, trebuie remarcat faptul că asistăm la un schimb de generații, lucru demonstrat de vârstele ocupanților locurilor de pe podium: Vlad Rădulescu - 18 ani, Daniel Panainte - 22 ani, Andreea Panainte - 15 ani", a declarat profesorul Claudiu Iordache. 


Următoarea competiție în care se vor întrece șahiștii constănțeni este Cupa 1 decembrie, ediție jubiliară, a 20-a, care se va desfășura tot la Complexul Cleopatra din Mamaia. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Adrian
1 noiembrie 2016
sah

Cati bani a primit CAMPIONUL orasului CONSTANTA la sah? 200 lei? RUSINE! Organizatori de rahat! Chiar nu va dati seama ca sunteti INCOMPETENTI?

Gambit
1 noiembrie 2016
Campion

Felicitari, Vladut! Meriti titlul de Campion!

Regina
2 noiembrie 2016
Pt. Rege

Regele are dreptate!

Capablanca
2 noiembrie 2016
hodorogii

Hodorogii n-au venit / Si in tineri n-au lovit!

Toni
2 noiembrie 2016
Re: hodorogii

Pai tinerii ai loc de hodorogi, pe la concursuri? Cum sa se afirme tineretul daca "pustanii" astia care au deja o varsta nu au somn acasa? Unde mai pui ca acesti "tineri" se mandresc cu victorii chiar si impotriva unor copii. Sa va fie rusine, fomistilor!.

Stelica
2 noiembrie 2016
Re: Re: hodorogii

Toni cine si-a batut joc de capul tau?

Răspuns la: Re: hodorogii
Adăugat de : Toni, 2 noiembrie 2016
Pai tinerii ai loc de hodorogi, pe la concursuri? Cum sa se afirme tineretul daca "pustanii" astia care au deja o varsta nu au somn acasa? Unde mai...
Smislov
2 noiembrie 2016
pt Stelica

Bravo Stelica gandesti ca un viitor manager!

Gramatica
2 noiembrie 2016
Pt. Stelica

Inainte de "cine" se pune virgula, analfabetule!

Gramatica 2
2 noiembrie 2016
Alta eroare

de asemenea si dupa "Stelica", d-le Smislov! Tu erai mai destept...campion mondial...

Wagner
3 noiembrie 2016
Re:Re:Re:

Tactu si mata sunt analfabeti! Cand vorbiti intre voi, amestecati cuvinte din rasa voastra imputita cu cuvinte romanesti si STRICATI LIMBA ROMANA. Sobolanilor!

Răspuns la: Pt. Stelica
Adăugat de : Gramatica, 2 noiembrie 2016
Inainte de "cine" se pune virgula, analfabetule!
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.368 secunde