Tichete valorice lunare de 150 de lei pentru sportivii de performanţă. „Cum vom face departajarea?”

673
Tichete valorice lunare de 150 de lei pentru sportivii de performanţă. „Cum vom face departajarea?” - tichete-1604068459.jpg

Articole de la același autor



Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna aceasta, proiectul care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de performanţă tichete valorice lunare de 150 de lei, utilizabile doar pe teritoriul României şi valabile un an. 
„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, se arată în propunerea legislativă. 


Ministerul Tineretului şi Sportului va acorda în mod nediscriminatoriu aceste tichete care sunt bilete de valoare ce se dau exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă şi sunt utilizabile doar pe teritoriul României. 


„Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens”, mai prevede textul adoptat. 
Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii. 


În aşteptarea normelor 


Aşadar, aşa sună legea, se aşteaptă acum şi normele de punere în aplicare, cum s-a întâmplat, recent, în cazul tichetelor valorice de 300 de lei oferite copiilor aflaţi la prima legitimare. 


„Fiind alocaţii de stat, cel mai probabil tichetele vor fi distribuite pe modelul alocaţiilor copiilor. Cea mai importantă prevedere a normelor este, din punctul nostru de vedere, cea referitoare la definirea noţiunii de sportiv de performanţă. Va fi necesar un număr de ani petrecut într-un club, va fi obligatorie participarea la un anumit număr de campionate, naţionale sau internaţionale? Cum va fi făcută departajarea? 


Apoi, sportivii de performanţă beneficiază deja de o indemnizaţie lunară. Se cam suprapun… Una pesta alta, ar fi un ajutor binevenit pentru sport, să vedem pusă în aplicare această lege”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul executiv al DJST Constanţa, Mariana Solomon. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1152 secunde