O nouă performanţă pentru Clubul Sportiv Universitar „Simona Halep”

Tenismenul Edris Fetisleam a cucerit titlul de vicecampion naţional în proba de dublu

214
Tenismenul Edris Fetisleam a cucerit titlul de vicecampion naţional în proba de dublu - tenismenul2-1633458049.jpg

Articole de la același autor

Desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, ediţia 2021 a Campionatelor Naţionale de tenis pentru seniori le-a oferit jucătorilor şansa de afirmare, iar doi constănţeni au prins locuri pe podiumul de premiere.

Revenit pe teren după o absenţă îndelungată, tânărul tenismen constănţean Edris Fetisleam, de la Clubul Sportiv Universitar „Simona Halep”, a avut un parcurs bun la recent încheiatele Naţionale de la Bucureşti.

În vârstă de 22 de ani, Fetisleam a reuşit să-l elimine, în turul întâi, chiar pe favoritul nr. 4, Andrei Tudor Alexandru, de la CS Orizont, după o partidă în care a cedat doar două ghemuri, scor 6-0, 6-2, iar în optimi, l-a învins, tot în două seturi, scor 6-0, 7-6 (7), pe experimentatul Dacian Crăciun, de la CS Dinamo Bucureşti.

Constănţeanul avea să se oprească însă în faza sferturilor de finală, unde a cedat, scor 2-6, 2-6, în faţa lui Călin Manda, de la CS Universitar Piteşti.

„Edris a făcut o pauză mai lungă, a lipsit în ultima perioadă din competiţiile de tenis, iar acum încearcă să revină. În turneul de simplu, a ajuns în sferturi, iar cu un serviciu mai bun, poate ar fi avut o şansă de a accede mai sus”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul Dorin Ochiuleţ, lector universitar doctor al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”.

În proba de dublu, Edris Fetisleam a făcut cuplu cu Dragoş Ignat, de la Clubul Sportiv Municipal Bacău, cei doi fiind creditaţi cu şansa a doua la cucerirea titlului de campioni. Şi chiar au avut un parcurs foarte bun!

În runda inaugurală, Edris Fetisleam şi partenerul său i-au spulberat, scor 6-0, 6-1, pe Andrei Tudor Alexandru (CS Orizont) şi Mircea Mortasifu (CS Ten Club Tenis Buzău), iar în sferturi, au beneficiat de neprezentarea adversarilor, dinamoviştii Dacian Crăciun şi Nicholas David Ionel.

Nici partida din semifinale nu a avut istoric, constănţeanul şi coechipierul său învingându-i fără drept de apel, scor 6-1, 6-4, pe Gheorghe Schinteie (CS Dinamo) şi Victor Alexandru Slăvescu (CS Sportul Studenţesc), capi de serie nr. 3.

Partida din finală, în care adversari au fost favoriţii nr. 4, Victor Crivoi (CS Dinamo - Centrul Sportiv Braşov) şi Dan Alexandru Tomescu (CS Dinamo), a fost una pe muchie de cuţit, soarta titlului fiind incertă până la ultima minge servită. Dinamoviştii şi-au adjudecat primul set, 6-4, Fetisleam şi Ignat s-au impus cu 6-3 în parţialul secund, pentru ca, în decisiv, plusul de experienţă al lui Crivoi să încline balanţa, 6-4.

Vicecampion naţional la dublu pe 2021, Edris Fetisleam este masterand, anul II, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”.

XXX

La simplu masculin, titlul naţional i-a revenit constănţeanului Ştefan Paloşi, cap de serie nr. 2, de la CS Dinamo Bucureşti, care s-a impus în finală în faţa lui Nicholas David Ionel (CS Dinamo, nr. 1 ), scor 6-4, 6-0.

La simplu feminin, Ilona Georgiana Ghioroaie (CSU Piteşti), principala favorită, a învins-o în finală pe Lavinia Tănăsie (CS Kofe), cap de serie nr. 2, scor 6-2, 6-4.

Foto: Dorin Ochiuleţ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6207 secunde