Tenismenii de la LPS Constanța se antrenează intens. "Suntem un popor mai puternic decât altele!"

662
Tenismenii de la LPS Constanța se antrenează intens.

Articole de la același autor

Chiar și pe timp de pandemie, secția de tenis de câmp a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța are activitate intensă, fiind condusă de trei antrenori - doi cu experiență mare, iar unul mai tânăr.

Profesorul Ioan Macoveiciuc continuă să îi antreneze pe sportivi zilnic, cu aceeași pasiune pe care o avea și la începutul carierei sale. Tehnicianul ne-a explicat că pregătirea decurge în condiții bune, iar măsurile de prevenție împotriva virusului Covid-19 se iau în fiecare zi.

"Ne antrenăm în condiții bune. Respectăm legea, în sensul că intrăm doi, maximum trei pe teren, acolo unde există 600 de metri pătrați. Ritmul este foarte bun, însă ne este teamă de faptul că nu putem merge la competiții importante. Aveam un turneu la Dinamo, dar am preferat să stăm acasă.

Am avut un turneu la Slobozia, acolo unde elevii mei s-au comportat foarte bine. Sunt turnee amicale care îi ajută pe sportivi să își dea seama la ce nivel sunt. Am mai avut competiții și la Tenis Club Bright și la fel ne-am descurcat. Acesta este rolul concursului. Rămâne să facem cât mai multe antrenamente aici, în cadrul clubului.

Sunt eu cu Radu Popescu și cu Adrian Alistar și toți trei încercăm să scoatem ce este mai bun din copiii aceștia. Să vedem ce se va întâmpla la iarnă. Dacă se face sala pe care ne-au promis-o, mai exact să ne acopere terenul de hard din incinta liceului, vom putea efectua antrenamente toată iarna și astfel copiii vor progresa.

În ultimii 10 ani, tenisul a fost neglijat iarna. Acest lucru nu este bun deloc pentru sportivi", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Ioan Macoveiciuc.

"O selecție naturală"

Ioan Macoveiciuc spune că tenismenii de la LPS "Nicolae Rotaru" sunt valoroși, însă acestora le trebuie dezvoltată tehnica.

În ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva Covid-19, Macoveiciuc speră ca, pe viitor, să nu existe o altă ordonanță care să întoarcă România în stare de urgență, pentru că acest lucru ar fi clar în detrimentul sportului.

"Avem jucători buni. De tehnica lor avem noi grijă. În ultima vreme, nu au mai apărut copii deosebiți, dar aceștia pe care îi avem sunt jucători foarte buni. Sper să nu vină peste noi vreo decizie care să ne termine și să oprească antrenamentele. Tenisul beneficiază de spațiu mare. Doi sau trei sportivi pe două terenuri nu deranjează pe nimeni. Până nu ne imunizăm natural ca la orice gripă, nu vom scăpa. Este o selecție naturală. Cine este tare stă în picioare, cine nu, stă în pat și face tratament. Nu vreau să fiu dur în afirmații, dar așa stau lucrurile în momentul de față. Am dat cu nasul de puțin greu și nu știm ce să facem. Trebuie să cercetăm. Am impresia că ne punem singuri piedici. Nu învățăm de la alții pentru că nu vrem. Nu putem sta la infinit așa. Lucrurile sunt destul de simple, dar le tărăgănăm noi pentru că așa ne place. Suntem un popor mai rezistent decât altele, vă spun eu", a adăugat Ioan Macoveiciuc.

Plan de pregătire pentru performanță

Ioan Macoveiciuc și-a adus aminte de Andrei Pavel și de perioada în care "Cneazul" făcea furori în circuitul ATP. Antrenorul de la malul mării spune că, pe viitor, Constanța ar putea avea un nou Pavel, dar, pentru acest lucru, trebuie să existe un plan bine pus la punct de către Federația Română de Tenis.

"Este foarte posibil să mai avem un Andrei Pavel în România. Sunt în lumea tenisului de 46 de ani. Ar trebui să se facă un plan de pregătire pe doi sau trei ani în care acești copii să fie urmăriți. Nu sunt mulți, dar trebuie introduși în programe de pregătire. Trebuie să le acorde cineva încredere.

Am auzit că Andrei se ocupă de copii, dar cred că trebuie să aibă o viziune mai largă. Să ruleze sportivii, să îi analizeze. Au terenuri la Centrul Național de la București, au toate condițiile. Eu am promovat trei jucători la Cupa Davis. Este vorba despre Tecău, Moraru și Antonescu. Nu m-a întrebat nimeni ce plan am abordat. Există metode de pregătire care aduc și rezultate, dacă sunt bune. Tenisul a devenit destul de comercial în ultimul timp", a concluzionat Ioan Macoveiciuc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6747 secunde