Tenis / Simona Halep, lideră incontestabilă în ierarhiile WTA

170
Tenis / Simona Halep, lideră incontestabilă în ierarhiile WTA - simonahalep-1527514002.jpg

Articole de la același autor

Românca Simona Halep conduce în continuare în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) și în ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, date publicității luni.


Halep (26 ani) a ajuns la 30 de săptămâni ca lider mondial și se apropie de locul 12 într-o ierarhie all-time, ocupat de germanca Angelique Kerber, cu 34 de săptămâni. Halep va ajunge la 31 de săptămâni, având în vedere că turneul de Mare Șlem de la Roland Garros este în desfășurare.


Halep are în clasamentul la zi un avans de 335 de puncte față de a doua clasată, daneza Caroline Wozniacki, în timp ce de locul al treilea, ocupat de Garbine Muguruza, o despart peste 1.200 de puncte.
În continuare, în top 100 sunt șase românce: Mihaela Buzărnescu a coborât un loc, pe 33, Irina Begu a urcat un loc și se află pe 40, Sorana Cîrstea a coborât patru locuri și se află pe 49, Monica Niculescu a urcat un loc și e pe 60, deși nu a jucat de mai mult timp, iar Ana Bogdan a coborât un loc, pe 66.


La dublu, Monica Niculescu se menține pe 18, Begu staționează pe 28, Raluca Olaru a reușit un salt de trei locuri, până pe 39, după titlul cucerit la dublu la Strabourg alături de Buzărnescu, aceasta reușind o urcare de 11 locuri, până pe 50. Cîrstea se menține pe locul 89.


În ierarhia WTA Race, care contează pentru Turneul Campioanelor și care contabilizează rezultatele pe 2018, Halep este pe primul loc, cu un avans de 155 de puncte față de Wozniacki și de 383 puncte față de Kvitova.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4561 secunde