Tenis, Roland Garros / Victorie chinuită pentru Simona Halep cu Ajla Tomljanovic în turul 1

172
Tenis, Roland Garros / Victorie chinuită pentru Simona Halep cu Ajla Tomljanovic în turul 1 - halepa-1559069168.jpg

Articole recomandate

Simona Halep, locul 3 WTA, cap de serie numărul 3 și deținătoarea trofeului de la Roland Garros, a avut marți primul meci din turneul French Open 2019 cu australianca Ajla Tomljanovic, 26 de ani, locul 47 WTA, de care a trecut după trei seturi: 6-2, 3-6, 6-1, după o oră și 37 de minute de joc. 


Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a începe cu o victorie apărarea trofeului la Roland Garros. Un meci ce părea de încălzire s-a complicat în setul al doilea, și din cauza scăderii în evoluție a româncei, dar și pe fondul unei evoluții foarte bune a adversarei. Halep a câștigat până la urmă, fără să fie nevoită să apese butonul de panică, comentează Adrian Petculescu de la News.ro.


Simona Halep a avut parte de o slabă opoziție în primul set al întâlnirii cu Tomljanovic. Multe puncte au fost la "ofertă", pentru că sportiva născută în Croația a greșit mult, încercând să joace cât mai lung, dar a scăpat multe mingi în aut. Românca a abordat bine meciul, fiind atentă să disperseze mingile către marginile terenului, fără să irosească puncte. Ea nu a jucat spectaculos, a fost însă eficientă și precisă și a servit bine.


Situația s-a schimbat în setul al doilea, când Halep și-a pierdut concentrarea și a tratat cu superficialitate jocul. În plus, Tomljanovic și-a terminat cadourile, a servit și s-a mișcat mult mai bine, a fost mai mai agilă în defensivă și mai agresivă, a lovit mai tare, pe măsura înălțimii ei, 180 centimetri, și a revenit în meci. O tendință văzută prima dată în acest an la Halep în meciul cu Marketa Vondousova, "scurta" s-a dovedit la fel de păguboasă ca la Roma. Totuși, în cele din urmă valoarea superioară a Simonei Halep, calitatea loviturilor ei și puterea de luptă au făcut diferența în decisiv.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.2697 secunde