Tenis Europe U14, un nou turneu de succes, la Tenis Club Bright

802
Tenis Europe U14, un nou turneu de succes, la Tenis Club Bright - tenis-1566227699.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna trecută a fost plină de evenimente în ceea ce privește tenisul constănțean. La baza sportivă Tenis Club Bright, a fost organizat turneul Tenis Europe, categoria a doua, competiție destinată jucătorilor Under 14. 


Pe tabloul de simplu băieți, s-a impus un tenisman venit de la București. Este vorba de favoritul numărul 5 al turneului, Cristian Marton, cel care a dispus în marea finală de favoritul numărul 6, Hugo Coquelin, din Marea Britanie. Marton s-a impus în trei seturi, scor 0-6, 6-3, 6-1. Finala a fost una extrem de spectaculoasă, iar ambii combatanți au luptat din greu, în final câștig de cauză având sportivul român. 


Pe tabloul fetelor, Carmen Herea, jucătoare legitimată la Tenis Club Bright, a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului în competiția de simplu. Herea a cedat în finală în fața favoritei numărul 1, ucraineanca Anastasia Firman. 
În competiția de dublu feminin, Carmen Herea a reușit să ridice trofeul deasupra capului. Micuța jucătoare de la malul mării a făcut pereche cu Ioana Cristea, iar cele două erau înaintea turneului cotate cu șansa a doua la cucerirea trofeului. Herea și Cristea le-au întâlnit în finală pe Alexia Iancu și Anca Sauciuc, pe care le-au învins în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 10-5. Succesul lui Carmen Herea pune Constanța pe harta tenisului românesc și european la nivel de juniori. 


În turneul de dublu băieți, Hugo Coquelin nu a mai cedat în finală și de data aceasta a pus mâna pe trofeu. Coquelin a făcut pereche cu Robert Guna. Chiar dacă sunt din țări diferite și au mentalități diferite, cei doi s-au impus în ultimul act în fața dublului format din Pavel Marinov și Ilie Cazac. Coquelin și Guna au câștigat în trei seturi, scor 7-6, 5-7, 11-9. 


XXX 
Tenis Europe s-a dovedit a fi un real succes. Organizatorii și-au făcut și de această dată treaba ca la carte, exact așa cum au făcut-o și la precedentul turneu important găzduit de Tenis Club Bright, calificările Campionatului European de tenis individual de vară Under 16. Micuții sportivi care au participat la această competiție au avut parte de cele mai bune condiții de joc, aceștia evoluând pe cele mai bune terenuri de tenis din Constanța. 


Cu siguranță că cei mai mulți dintre tenismenii străini au asociat tenisul românesc cu nume precum Ilie Năstase sau Simona Halep, însă au avut ocazia să vadă la Constanța o echipă de profesioniști care au făcut toate eforturile necesare pentru buna desfășurare a competiției. 


Toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără buna organizare a echipei de la Tenis Club Bright, condusă excelent de directorul turneului, Mihai Ochiuleț. 


Pe parcursul disputării turneului, terenurile au arătat impecabil. Exact așa cum se întâmplă la marile turnee din întreaga lume, organizatorii au nivelat zgura după fiecare set disputat. Nu au fost neglijate nici terenurile pentru antrenament, acest lucru fiind foarte important în ceea ce privește integritatea fizică a jucătorilor. 


Ca la orice competiție care se respectă, organizatorii i-au invitat pe sportivi, pe antrenori, dar și pe apropiații acestora, pe plajă, acolo unde aceștia s-au distrat și au "testat" valurile Mării Negre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3605 secunde