Tatiana Gallova, noul director tehnic al Baschet Club Athletic Neptun

228
Tatiana Gallova, noul director tehnic al Baschet Club Athletic Neptun - 24286481124509677095940479666030-1632474745.jpg

Articole de la același autor

Începând cu acest sezon, cunoscuta antrenoare Tatiana Gallova va face parte din staff-ul tehnic al echipei Baschet Club Athletic Neptun. Originară din Slovacia, Tatiana Gallova va activa pentru prima dată la un club din Liga Naţională de baschet masculin, iar la clubul constănţean o va face din postura de director tehnic.

De curând, la Bucureşti, la FIBA 3x3 World Finals, în calitate de antrenor principal, Tatiana Gallova a condus naţionala masculină U23 a României 3x3 către titlul de vicecampioană mondială cu doi jucători actuali de la BC Athletic (Cristi Mâinea, Dani Mâinea), cu Christian Chiţu (fost jucător în sezonul precedent la Athletic) şi Alexandru Coconea (fost junior Athletic), împreună cu Andrei Talpeş, team managerul echipei 3x3 U23 şi al BC Athletic Neptun Constanţa.

După o calificare cu naţionala feminină a României de baschet 3x3 la Jocurile Olimpice, Tatiana Gallova se alătura astfel „Gladiatorilor din Tomis”. La nivel de club, Tatiana Gallova a activat ca antrenor principal la TK Hannover, acolo unde a condus echipa către prima apariţie în Final Four-ul Cupei Germaniei, în 2019.

În 2018, a fost sub contract cu BAM Poprad în Slovacia, iar din 2016 până în 2018, a fost antrenor secund la ECE Bulls Kapfenberg, în divizia masculină din Austria.

La nivel internaţional, Tatiana Gallova a fost antrenor principal al naţionalei feminine 3x3 a României, antrenor principal al naţionalei feminine şi masculine 3x3 U23 ale României, a fost implicată în proiectul naţionalei U18 al Austriei 3x3 feminin, cât şi antrenor principal al naţionalei feminine 3x3 Austria în 2016, când a participat, la Bucureşti, la FIBA 3x3 European Championships.

„Bine ai venit la Constanţa, Tatiana, şi mult succes în activitate!”, au transmis reprezentanţii BC Athletic Constanţa.

XXX

Noul sezon compeţional intern a demarat, vineri, cu meciurile din cadrul fazei inaugurale a Cupei României, ediţia 2021-2022. În întrecerea masculină, încă de la primul fluier, iau startul toate cele 16 echipe înscrise în actualul sezon al Ligii Naţionale, tragerea la sorţi de la Focşani fiind efectuată fără capi de serie în faza inaugurală.

Astfel, după o lungă vară fierbinte, în care mai toate participantele şi-au modificat şi întărit loturile de jucători, încep confruntările oficiale.

Duminică, 26 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Rapid din Bucureşti, BC Athletic Neptun Constanţa, va înfrunta formaţia feroviară, în manşa retur a turului întâi al Cupei României.

Foto: Facebook / BC Athletic / Sport Arena Streetball / Adel Al Hadad

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde