Suporterii maghiari au afișat un banner controversat la meciul cu România. Ce au făcut japonezii când l-au văzut

377
Suporterii maghiari au afișat un banner controversat la meciul cu România. Ce au făcut japonezii când l-au văzut - ungaria-1575730008.jpg

Articole recomandate

România a reușit o calificare incredibilă în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, după victoria cu 28-27 în fața Ungariei. Fanii maghiari prezenți în sală au afișat un banner la adresa românilor, iar forțele de ordine au intervenit pentru a confisca pânza respectivă.


Pe banner-ul suporterilor apărea scris mesajul: "Valea Uzului, pâmânt maghiar! 04/06/1920, totul înapoi". Data de 4 iunie 1920 face refererie la data semnării Tratatului de la Trianon. În urma actului semnat după Primul Război Mondial, Marile Puteri au recunoscut unirea Transilvaniei cu România și au stabilit frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi.


Organizatorii CM de handbal feminin au intervenit prompt, după ce suporterii maghiari au afișat banner-ul, scrie presa din Ungaria. Index.hu anunță că, în ciuda rezistenței fanilor, japonezii au reușit, în cele din urmă, să scoată banner-ul din sală. La partida de ieri, în sală au fost prezenți aproximativ 20 de fani maghiari și tot atâția susținători români.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1688 secunde