Preşedintele Ionuţ Stănescu:

„Sunt încrezător că tinerii handbalişti ai Academiei HCDS vor juca la cel mai înalt nivel”

398
„Sunt încrezător că tinerii handbalişti ai Academiei HCDS vor juca la cel mai înalt nivel” - sunt2-1621603770.jpg

Articole de la același autor

Viitorul naţionalei masculine de handbal a României se clădește şi pe munca Academiei HC Dobrogea Sud. Gruparea constănţeană pune mare preţ pe copii şi juniori şi alimentează constant loturile naţionale, promovând totodată tineri de mare perspectivă la echipa din Liga Zimbrilor.

Tinerii handbalişti Gabriel Preda, Ionuţ Stănescu, Andrei Bruj şi Robert Soare, de la HC Dobrogea Sud, fac parte din lotul naţional Under 19, care se pregăteşte pentru calificarea în prima grupă valorică a handbalului juvenil continental.

După turneul din aprilie, de la Turnu Severin, încheiat cu două amicale contra Serbiei, naţionala antrenată de Daniel Anca, Enis Murtaza şi Daniel Apostu va efectua un nou stagiu de pregătire, la Izvorani, în perioada 25-30 mai. Cantonamentul se va finaliza cu două meciuri de verificare în compania selecționatei de juniori a Poloniei, în zilele de 28 şi 29 mai, de fiecare dată de la ora 11.00, în direct pe tv.frh.ro.

„Încercăm să facem astfel de acţiuni în fiecare lună, să nu avem perioade lungi de pauză. Pentru a fi cât mai bine pregătiţi la ora turneului de calificare, avem nevoie de meciuri internaţionale”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului constănţean, antrenorul Enis Murtaza.

Aflată în Grupa B valorică, România va lupta, în luna august, pentru calificarea în Grupa A, categoria Under 19. Letonia, Luxemburg şi Azerbaidjan sunt contracandidatele României la câştigarea turneului şi obţinerea paşapoartelor pentru elita europeană.

După cantonamentul de la Izvorani, vor mai fi alte două stagii de pregătire pentru tricolori.

„Ne bucurăm că avem patru juniori convocaţi şi că Enis Murtaza este antrenorul secund al echipei naţionale. Este o confirmare a muncii noastre. Ea vine după performanţa juniorilor III, care s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional. Academia noastră îşi face treaba şi suntem încrezători că aceşti handbalişti vor creşte în valoare şi vor juca la cel mai înalt nivel”, a apreciat preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Academia HC Dobrogea Sud, coordonată de Aihan Omer, merge înainte, în ciuda perioadei lungi de pauză, cauzată de pandemie. Juniorii III, antrenaţi de Ionuţ Puşcaşu, au încheiat cu trei victorii Grupa Valoare 2 - returul şi s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional, care va avea loc în perioada 9-13 iunie.

XXX

Şi lotul naţional de cadeţi al României se va afla, în perioada 25-30 mai, într-un stagiu de pregătire centralizată la Târgu Mureş. De data aceasta, în cantonament vor intra sportivi născuţi în anii 2004 şi 2005, neconvocaţi până acum la lot, precum şi handbalişti cu potenţial născuţi în 2006.

Printre aceştia, se regăsesc şi constănţenii Alexandru Horneţ, de la CSS Medgidia, şi Ayar Murtaza, de la HC Dobrogea Sud. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4369 secunde