„Stejarii” înfruntă Belgia, în premieră, la Craiova. Marele obiectiv: calificarea la Cupa Mondială

135
„Stejarii” înfruntă Belgia, în premieră, la Craiova. Marele obiectiv: calificarea la Cupa Mondială - stejarii-1609859777.jpg

Articole de la același autor

Naționala de rugby a României va întâlni reprezentativa Belgiei, duminică, 7 februarie, de la ora 15.30, în meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship. „Stejarii” revin astfel în arenă, iar principalul obiectiv este calificarea la Cupa Mondială din 2023.



Partida România - Belgia se va disputa, în premieră, la Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Întâlnirea va avea loc fără spectatori, respectând toate normele sanitare în vigoare, și va fi transmisă în direct pe TVR 1, informează Federaţia Română de Rugby.

„Partida cu Belgia este una foarte importantă pentru noi, astfel că le mulțumim gazdelor din Craiova pentru posibilitatea pe care ne-au oferit-o de a juca pe această arenă. Facilitățile de care vom dispune aici vor constitui un plus și sperăm să facem un spectacol sportiv și să câștigăm meciul”, a declarat, pentru frr.ro, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

În această etapă, pe lângă meciul România - Belgia, se vor mai disputa partidele Georgia - Rusia și Spania - Portugalia.

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situației sanitare.

După aceste partide restante, va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 - 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului trei va merge la turneul final de recalificare.

Programul exact el ediției din anul acesta va fi anunțat complet după disputarea restanței din ediția 2020.

XXX

Unul dintre cei mai tineri „stejari” din naţionala lui Andy Robinson, Taylor Gontineac, component al echipei ASM-Rugby Espoirs, a făcut în 2020 pasul spre echipa de seniori a clubului francez ce evoluează în Top 14, primul eşalon valoric. Pe lângă pregătirea de vară cu seniorii, Gontineac a disputat şi primul meci cu aceştia, partida de pregătire împotriva celor de la Aurillac.

El consideră că drumul echipei naţionale spre Cupa Mondială din 2023 nu va fi uşor, însă este convins că „stejarii” îşi vor îndeplini obiectivul.

„Va fi greu, trebuie să lucrăm toţi împreună la lot şi chiar când nu suntem acolo, să lucrăm individual, să fim pregătiţi mai bine decât celelalte echipe. Trebuie să ne pregătim individual la cluburi, pentru că astfel, când ajungem la lot, putem lucra la jocul nostru. Am încredere în staff şi sper să fie bine. O calificare la Cupa Mondială este un lucru excepţional în viaţă”, a spus Taylor Gontineac. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0145 secunde