Sporturi de iarnă / Starturi la Campionatul Național de sanie. Obiectiv final - calificarea la JO 2022

165
Sporturi de iarnă / Starturi la Campionatul Național de sanie. Obiectiv final - calificarea la JO 2022 - 24190441761409499593133416535571-1631622236.jpg

Articole de la același autor

Cei mai buni sănieri ai României au concurat la Campionatul Național de Starturi de la Câmpulung.

După acumulările fizice de peste vară, sportivii au fost încântați să poată concura și s-au declarat nerăbdători să înceapă competițiile internaționale care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022.

Naționalele au fost dominate de componenții lotului olimpic de sanie, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Sportivii de la CSO Sinaia au câștigat trei dintre cele cinci probe ale seniorilor.

Competiția feminină a senioarelor a fost dominată de cea mai valoroasă sportivă a României, Raluca Strămăturaru, de la CSA Steaua. După ce la Beijing a terminat pe locul 7 competiția olimpică, Raluca pornește încrezătoare în acest sezon. Pe locul secund la Câmpulung s-a clasat Corina Buzățoiu, de la CSO Sinaia, a treia a terminat Carmen Manolescu, de la CSA Steaua.

Întrecerea masculină i-a adus titlul național lui Andrei Turea, de la CSO Sinaia, care s-a impus în fața colegului său de club Marian Gâtlan și a experimentatului Valentin Crețu, de la CSA Steaua.

La dublu feminin, victoria a revenit echipajului de la CSȘ Petroșani, Daria Căciulan și Enida Gârgă. Podiumul a fost completat de Miruna Buculei-Ariadna Pașcanu (CSI Vatra Dornei) și Mihaela Boca-Bianca Miclea (CSȘ Vatra Dornei).

Echipalul Marian Gîtlan - Darius Șerban (CSO Sinaia) a fost cel mai rapid și a câștigat titlul național în fața colegilor de club, Răzvan Turea - Sebastian Motzca. Bronzul a revenit echipajului de la CSU Pitești, Ștefan Handaric - Alexandru Ailenei.

Campionii de la echipe sunt sportivii de la CSO Sinaia (Corina Buzățoiu, Andrei Turea și Marian Gîtlan-Darius Șerban). CSU Pitești și CSI Vatra Dornei au completat podiumul.

Marele test pentru lotul olimpic de sanie îl reprezintă calificarea la JO Beijing 2022. Raluca Strămăturaru, Carmen Manolescu, Cezara Curmei, Andrei Turea, Eduard Crăciun, Valentin Crețu, Marian Gîtlan, Darius Șerban, Ștefan Handric, Alexandru Ailenei, antrenori Eugen Radu, Ștefan Mușei, Ioan Apostol, Alexandru Comșa vor participa la competițiile internaționale care dau calificarea la întrecerea olimpică de peste 5 luni.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Federația Română de Bob și Sanie 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3227 secunde