Sportul, bulversat de Covid-19! Cluburile constănțene și-au suspendat activitatea

201
Sportul, bulversat de Covid-19! Cluburile constănțene și-au suspendat activitatea - fondcovid-1584049933.jpg

Articole de la același autor

România trece prin momente dificile din cauza răspândirii rapide a virusului Covid-19 și acest lucru se resimte și în sportul constănțean. Pentru a preveni extinderea pandemiei cu coronavirus, s-a luat măsura de a se întrerupe majoritatea competițiilor sportive, cel puțin până la data de 22 martie, inclusiv. 


Clubul Sportiv Farul trecea printr-o perioadă foarte bună, sportivii săi cucerind nenumărate medalii la competițiile la care au participat până în prezent. 


Un caz concret este secția de kaiac canoe, acolo unde toți sportivii au fost trimiși acasă până va trece această perioadă nefastă. 


"Eu am în grijă 18 copii din țară și vreo 6-7 din Constanța. Am primit hotărâre de la Guvern că trebuie să suspendăm activitatea, din cauza răspândirii acestui virus. I-am trimis pe toți acasă, nu am ce să fac. Să sperăm că va trece această perioadă de criză, iar apoi vom relua antrenamentele și ne vom prezenta la competiții cu pretenții la medalii", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Gabriel Aftenie, omul care are grijă de copiii care pe viitor pot deveni campioni. 
Chiar dacă echipamentele nu sunt unele foarte noi, antrenorul de la malul mării ne-a dezvăluit că le induce sportivilor o mentalitate de învingători și îi face pe aceștia să urce pe podium în orice condiții. Faptul că a fost nevoit să le dea liber copiilor nu îl mulțumește deloc pe Gabriel Aftenie, deoarece, atunci când stăteau în cantonament la bază, aceștia erau atent supravegheați. 


"Este foarte greu. Unii sunt din Tulcea, alții din Suceava. Sunt foarte mulți copii din mediul rural. Cum să se antreneze ei pe cont propriu? Își vor pierde din pregătirea fizică, dar asta este situația. Nu avem ce să facem, trebuie să ne supunem. Le-am spus să aibă grijă la alimentație, să aibă grijă cu cine intră în contact și în timpul în care stau în casă să efectueze exerciții fizice ușoare, pentru a se menține cât de cât în formă", a adăugat Gabriel Aftenie. 


XXX 
Secția de kaiac-canoe a CS Farul nu este singura care și-a întrerupt activitatea. Toate celelalte discipline se află în stand-by până pe data de 22 martie. Doar lotul de box este plecat la o competiție importantă, pentru că sportivii cu antrenorii au apucat să efectueze deplasarea înainte de dictarea acestei decizii. 


"Clubul Sportiv Farul se supune situației de urgență care este în momentul de față. Am participat la o ședință condusă de subprefectul Șenol Ali, la care au luat parte toate structurile sportive prin reprezentanții pe care i-au avut. Fiecare club și-a spus părerea. În concluzie, s-a stabilit ca juniorii și copiii să intre în suspendare de activitate. Noi ne-am subordonat acestei decizii. Antrenamentele se pot face doar la nivel de seniorat. Ca o măsură generală care pe noi nu ne afectează, meciurile se vor desfășura fără spectatori. Imediat am luat legătura cu toți antrenorii și le-am transmis comunicatul. Viața este mai presus de toate și eu cred că această decizie este una foarte bună", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Farul, Sorin Bașturea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4027 secunde