Sportivii de la Tenis Club Idu își reiau activitatea. "De luni, începem treaba!"

462
Sportivii de la Tenis Club Idu își reiau activitatea.

Articole de la același autor

Odată cu sosirea datei de 15 mai 2020, sportivii și-au putut relua antrenamentele, bineînțeles într-un cadru bine pus la punct, astfel încât pericolul de infectare cu coronavirus să nu fie posibil.

Sportivii de la Tenis Club Idu din stațiunea Mamaia vor începe antrenamentele luni, 18 mai, și se vor pregăti în condiții speciale. Fiecare antrenor nu are voie să lucreze pe un teren cu mai mult de doi copii în același timp, iar sportivii nu vor avea voie să atingă mingiile de joc decât atunci când servesc.

"Suntem în pregătiri. Am făcut o ședință referitoare la toate lucrurile ce țin de organizarea antrenamentelor, iar de luni vom începe antrenamentele doar cu doi copii pe teren. Așa ni se cere, așa facem. Fiecare antrenor trebuie să intre cu doi copii, nu mai mult.

Avem toate materialele puse la dispoziție, inclusiv măști sau aparate de măsurat temperatura. Avem tunuri de aruncat mingii și aparate de strâns mingii, astfel încât copiii să nu pună mâna pe mingiile de joc. Lucrăm la un regulament de ordine interioară în care va fi specificat faptul că doar antrenorul are voie să strângă mingiile.

Copiii vor veni gata echipați de acasă și vor folosi doar racheta de joc. Fiecare are baie separată, în care se va intra pe rând. Se va intra pe o parte și se va ieși pe alta.

În momentul de față, nu se pune problema să se dispute vreo competiție. Am înțeles că cei de la Federația Română de Tenis va lua o decizie în acest sens. Tot ceea ce facem, facem în spirit regulamentar. Eu am o grupă de aproximativ 20 de copii, voi lucra pe rând cu ei", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Damian Petcu.

Alergări în jurul casei

Tehnicianul a dezvăluit că absolut toți sportivii de la TC Idu au lucrat de acasă în această perioadă de pandemie. Chiar dacă unii nu au avut parte de cele mai bune condiții, s-au supus, totuși, antrenamentelor dictate de antrenori și au făcut tot posibilul să rămână în cea mai bună formă fizică.

"Până în prezent, copiii au lucrat de acasă. I-am supravegheat online și a fost foarte bine. Mai greu a fost de cei care stau la bloc, pentru că nu au putut să iasă din apartament. Cei care locuiesc la curte au mai alergat și au făcut mișcare. Majoritatea au ținut legătura cu mine prin intermediul telefonului și al internetului", a adăugat Damian Petcu.

Referitor la tenisul de înaltă performanță, Damian Petcu este sigur că turneele ATP și WTA se vor relua în cel mai scurt timp.

"Sunt ferm convins că circuitul WTA și cel ATP se vor relua destul de curând. Faptul că turneele au fost întrerupte a reprezentat un dezavantaj pentru toți jucătorii din lume. Unii s-au antrenat în autoizolare, iar alții s-au antrenat în baze sportive special amenajate. Depinde foarte mult de restricțiile care au existat în fiecare țară. Unele surse spun că, până la anul, când va avea loc Australian Open, nu se va mai juca niciun turneu, dar rămâne de văzut", a mai spus Damian Petcu.

Speranța moare ultima

Simona Halep a ajuns în vârful tenisului mondial prin foarte multă muncă și dăruire, iar profesorul Damian Petcu spune că, în momentul de față, este foarte greu ca cineva să o egaleze pe sportiva de la malul mării, însă admite că la TC Idu sunt copii foarte buni care pot ajunge foarte sus în clasament. Totul depinde în cea mai mare măsură de situația financiară a fiecăruia și de posibilitatea de a merge la turnee în străinătate.

"Este foarte greu ca cineva să repete performanțele Simonei Halep, dar speranța moare ultima. Sunt destul de mulți copii talentați, aici, la TC Idu. Până ajungi în vârf, ai un drum foarte lung de parcurs și vei întâmpina foarte multe obstacole.

Aspectul financiar este unul foarte important. Apoi, dacă nu ai un staff tehnic bine pus la punct, apar accidentări, intervine oboseala, este foarte greu. Nu îi poți spune copilului că va ajunge campion. Dacă nu reușește acest lucru, îl dezamăgești. Poți să îl încurajezi, este drept, dar nu îi poți spune că va ajunge numărul unu mondial", a concluzionat profesorul Damian Petcu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2020
Stire din Sport : Simona Halep, lăudată de americani
Pagina a fost generata in 0.4507 secunde