Sportivii de la CS Farul, antrenamente în condiții speciale. "Să ne ferească Dumnezeu de mai rău!"

171
Sportivii de la CS Farul, antrenamente în condiții speciale.

Articole de la același autor

Sportivii de la CS Farul Constanța încearcă să își continue activitatea în măsura în care problemele cauzate de noul coronavirus le permite. Mai multe secții din cadrul formațiunii de la malul mării au început antrenamentele, însă nimeni nu are voie să intre în sală.

Cei care suferă cel mai mult sunt sportivii care practică discipline în care contactul este pe primul loc. Luptătorii, pugiliștii nu se pot antrena în sală și astfel trebuie să compenseze și să tragă tare la antrenamentele pe care le efectuează în aer liber, de cele mai multe ori pe plajă.

Fostul mare atlet al României, Ilie Floroiu, a vorbit, pentru "Cuget Liber", despre situația grea cu care se confruntă CS Farul.

"Momentan, încă este bine. Nu este așa cum ne-am fi dorit, dar să ne ferească Dumnezeu de mai rău. Trebuie să respectăm tot ce ne spun autoritățile. Eu, de exemplu, port mască peste tot, la birou, pe stradă și în alte părți unde îmi desfășor activitățile", a declarat Ilie Floroiu.

Atunci când vine vorba despre competițiile oficiale, CS Farul tratează cu seriozitate absolut toate evenimentele la care participă. La finalul acestei săptămâni, la București, vor avea loc Campionatele Naționale de atletism pentru juniori și cadeți, la care Constanța va avea mai mulți reprezentanți.

"Eu mă gândesc că sportivii noștri se pot întoarce cu medalii de la această competiție. Pentru acest lucru se antrenează, nu? Este greu, pentru că antrenamentele se desfășoară în condiții insuficiente pentru un sportiv care își dorește performanța, dar aceeași situație este întâmpinată peste tot. Sper să nu ne facem de râs și să avem cât mai multe motive de bucurie", a spus Floroiu.

Alte competiții la care participă sportivii de la celelalte discipline sunt în așteptare. Momentan, nu s-a luat nicio decizie de amânare a vreunui concurs, astfel că Floroiu este optimist că acestea vor avea loc până la finalul anului 2020.

"Nu toate federațiile și-au stabilit calendarul competițional. Acest lucru depinde de evoluția cazurilor de coronavirus care vor mai apărea în România. Anul 2020 pentru sport este unul de supraviețuire", a concluzionat Ilie Floroiu.

XXX

Fostul mare campion speră că România va avea mai mulți atleți la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, și că aceștia vor face performanță.

"Să sperăm că vom avea atleți la Jocurile Olimpice de la anul. Suntem optimiști. În luna iulie, încep și competițiile și sper să intrăm într-un anumit ritm. Noi avem atleți de valoare care se pot califica. Nu știu dacă va apărea prea curând cineva care să îmi depășească mie performanțele, dar am încredere că totuși acest lucru se va întâmpla", a precizat Ilie Floroiu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3617 secunde