Duminică, Mamaia devine capitala europeană a sportului

Sport, sănătate și istorie, la Maratonul Nisipului

473
Sport, sănătate și istorie, la Maratonul Nisipului - sport-1521566806.jpg

Articole de la același autor

Maratonul Nisipului, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfășoară integral pe nisip, va avea loc duminică, 25 martie, în stațiunea Mamaia. Până la ora actuală, peste 1.000 de sportivi din România și din alte țări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre, iar alte câteva sute, de constănțeni și-au anunțat deja prezența pentru, a-și susține favoriții. 


La start, vor fi prezenți și sportivi din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franța, Italia, Statele Unite etc. Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a cincea ediție, este organizat de Asociația Sportivă SanaSport și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. 


Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și conține patru probe competitive (maraton, semi-maraton, cursa de 10 km XS Sports Nutrition și cursa populară 5 km), precum și crosul Family Run (aproximativ 1 km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. 


Aleargă pentru salvarea copiilor născuți prematur 
Și la această ediție, părinții, împreună cu micuții lor, vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obținute din vânzarea biletelor și din donații sau sponsorizări vor fi direcționate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Județean Constanța. Prin proiectul social inițiat de către Asociația "Dăruiește Aripi", comunitatea sportivă SanaSport va lupta, la fel ca în anii precedenți, pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanța.


"Grație frumoasei comunități pe care am construit-o în acești ani, se observă deja progresele la modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Județean, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Pentru că ne place să trecem linia de finish împreună, ca o familie, am continuat și în acest an să susținem reconstrucția Secției de Nou-Născuți", a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru. 


Premii în valoare de 45.000 de lei 


Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani acordați primilor clasați la fiecare cursă. De asemenea, premiați vor fi maratoniștii care vor reuși să doboare recordurile cursei la proba de 42 km, stabilite acum 3 ani de alergătorul din Republica Moldova Ghenadie Timbalist (2 ore, 36 minute și 2 secunde) și de românca Nicoleta Ciortan (3 ore, 17 minute și 18 secunde). Sponsorii au pregătit și premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câștigătorilor pe categorii de vârstă. 


Sărbătorim Centenarul Marii Uniri în... alergare 


Cei prezenți la startul cursei vor purta un tricou cu însemnele tricolorului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Prin acest gest, sportivii își doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate, compasiune și iubire. 


Mai mult decât atât, la competiție s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care își doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de frații lor din România, și să sublinieze legăturile puternice care au rămas între cele două țări după un secol de la Marea Unire. 


Când se încheie perioada de înscriere 
Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din centrul comercial Vivo! Constanța (zona de food court), bd. Aurel Vlaicu nr. 220, în zilele de vineri (23 martie) și sâmbătă (24 martie), în intervalul orar 10.00-21.00.  Înscrierile la Maratonul Nisipului 2018 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3292 secunde