Preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu:

„Sper să fim sănătoși și să câștigăm meciul cu Potaissa Turda”

224
„Sper să fim sănătoși și să câștigăm meciul cu Potaissa Turda” - sper-1607870177.jpg

Articole de la același autor

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud se pregătesc, în aceste zile, pentru un meci extrem de important, cel cu Potaissa Turda.

Joi, 17 decembrie, de la ora 16.30, în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, cele două echipe care au evoluat în tururile preliminare ale EHF European League vor juca practic „decisivul” pentru clasarea pe locul 2 în Liga Naţională, la finalul turului. Turda (30 puncte, locul 2) și HC Dobrogea Sud (30 puncte, locul 3) sunt despărțite de golaveraj în acest moment, iar meciul contează pentru etapa a 13-a, antepenultima din turul Ligii Naţionale.

„Este un meci care ne poate confirma pe locul doi la finalul anului. Jucăm cu o echipă bună. Sper să fim sănătoși și să câștigăm”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Ultimele două etape de campionat se vor desfășura tot la Sfântu Gheorghe, pe 22 și 23 decembrie. Echipa constănţeană, antrenată de Djordje Cirkovic și George Buricea, este favorită în meciurile cu CSM Vaslui și HC Buzău. Pentru Potaissa Turda, meciul cu Dunărea Călărași poate fi bifat la câștigate, în schimb, echipa antrenată de Horațiu Gal va avea o misiune mai dificilă în ultima etapă, contra Minaurului Baia Mare (25 puncte, locul 4).

Liga Naţională va lua vacanță după turneul de la Sfântu Gheorghe, nu și handbaliștii convocați de selecţionerul Rareș Fortuneanu pentru cantonamentul de la București, programat în perioada 26-30 decembrie. Tehnicianul vrea să-i vadă pe jucătorii tineri care bat la ușile naționalei României. Vor fi acolo și trei dintre handbaliştii de la HCDS Constanţa, portarul Daniel Vasile, centrul Gabriel Ilie și pivotul Daniel Susanu.

XXX

Căpitanul naţionalei feminine de handbal a României, Cristina Neagu, consideră că este un mare dezavantaj faptul că între cele două partide pe care tricolorele le mai au de disputat la Campionatul European din Danemarca este un interval mai mic de 24 de ore.

„Jucăm cu Ungaria, luni, 14 decembrie, iar a doua zi, cu Olanda, campioana mondială en-titre. Este un timp insuficient pentru recuperare, dar, chiar şi în aceste condiţii, încă mai avem şanse să terminăm în primele opt”, a declarat, într-o conferinţă de presă online, Cristina Neagu.

Legat de turneul preolimpic din 2021, Neagu spune că tricolorele îşi doresc foarte mult să ajungă la o nouă ediţie de JO: „În luna martie, avem turneul preolimpic pentru care am muncit foarte mult acum doi ani și care ne oferă această șansă imensă de a participa la Jocurile Olimpice. Îmi doresc enorm să ne calificăm la Jocurile Olimpice”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3257 secunde