X
X
Mai multe ştiri online:

"Sper ca în 2022 să obținem o medalie la Jocurile Olimpice de la Beijing"

Ştire online publicată Marţi, 23 Iulie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
În momentul de față, lotul olimpic feminin de bob al României este în plină pregătire de vară, la Constanța, tricolorele antrenându-se alături de lotul masculin al Franței. 


Ținând cont că bobul este un sport atletic, în care sportivii au nevoie de forță și viteză, vara aceștia se angajează și în concursuri de atletism, așteptând cu nerăbdare Campionatele Naționale de la sfârșitul lunii iulie. În același context, începând cu 1 septembrie, pregătirea va continua prin participarea la Campionatele Naționale de împingere a bobului pe role și starturile cu boburi.


"Pregătirea sportivelor decurge într-un mod foarte bun și, în comparație cu sezonul trecut, sportivele sunt cu mult mai departe ca evoluție și ca nivel. Această schimbare se datorează seriozității și angajamentului mai mare al sportivilor și motivației pe care sezonul trecut l-a dat prin ocuparea locului IV la Campionatele Europene și titlului de vicecampioane mondiale la juniori. Acum, țelul nostru este de a câștiga o medalie la Campionatele Europene de anul viitor, din Sigulda, Lituania, și un loc în primii șase la Campionatele Mondiale de la Altenberg", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul lotului olimpic feminin de bob al României, profesorul Paul Neagu. 


Antrenamentele executate în momentul de față, la Centrul Sport Forum de la Constanța, sunt de acumulare maximă: dezvoltarea rezistenței generale, care presupune alergări pe plajă, alergări de rezistență, mers pe bicicletă. Până la Campionatele Mondiale din februarie-martie 2020, echipa beneficiază de suficient timp pentru a ajunge în formă maximă. 


XXX 
"Mă simt puțin sub presiune, dar în sensul pozitiv. Această presiune se datorează faptului că anul trecut am obținut locul patru la Campionatele Europene fără să mă aștept la acest lucru, și dându-mi seama de nivelul la care aș putea să ajung, mă face să vreau mai mult. Sunt așteptări mai mari pe care trebuie să le justific", specifică pilotul Andreea Grecu. 
Sportiva a dezvăluit și câteva vise pe care vrea să le îndeplinească în viitorul apropiat, oferind în același timp și câteva sfaturi pentru cei care vor să intre în sportul de performanță. 


"Un sportiv ar trebui să aibă răbdare în toți anii de antrenament pe care îi desfășoară și, luând pas cu pas fiecare zi de antrenament, rezultatul va veni. Sper ca în 2022 să obținem o medalie la Jocurile Olimpice de la Beijing. Totul depinde de ceea ce facem în fiecare zi. Bineînțeles, factorii care duc spre marea performanță sunt și ei importanți, printre aceștia se numără motivația sportivului, puterea psihică a acestuia, rezistența psihică, cooperarea în echipă", adaugă sportiva.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31467 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3926 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1469 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1256 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2958 secunde