Sistemul de calificare la Jocurile Olimpice din 2012

450
La JO din 2012, găzduite de Londra, vor participa 12 echipe naționale de handbal, la masculin și feminin. Marea Britanie este calificată direct, în calitate de națiune organizatoare, la fel cum vor fi și campioanele mondiale stabilite la CM din Suedia, care se desfășoară în aceste zile, respectiv CM din Brazilia, la feminin, în luna decembrie.
Șase locuri calificante la JO din 2012 vor fi decise în turnee de calificare, organizate de IHF, în luna aprilie 2012 la masculin, respectiv luna mai, la feminin. Primele două clasate din fiecare din cele trei turnee vor obține calificarea la JO de la Londra. La aceste turnee vor fi calificate direct ocupantele locurilor 2-7, la CM din Suedia (masculin), care se dispută în aceste zile, respectiv CM din Brazilia (la feminin), programat în luna decembrie. Celelalte șase locuri vor fi ocupate de echipe din Europa, Asia, Africa și Pan America, în funcție de rezultatele de la Campionatele Mondiale din 2011, care vor oferi rankingul continental.
Ultimele patru locuri calificante vor fi acordate campioanelor continentale din Europa, Asia, Africa și Pan America. La feminin, se cunoaște deja reprezentanta Europei, Norvegia, care a câștigat CE din 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Sport : "Jucăm duminică, apoi, Dumnezeu cu mila!"
Pagina a fost generata in 0.4479 secunde