Sâmbătă, marea finală a turneului de la Wimbledon

Simona Halep: "Sunt mai puternică mental să o înfrunt pe Serena"

140
Simona Halep:

Articole recomandate

Simona Halep, nr. 7 mondial, a declarat că se simte mai puternică mental pentru marea provocare de a juca, sâmbătă, împotriva Serenei Williams în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului. 


În semifinale, Simona Halep a învins-o clar pe ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, calificându-se în prima sa finală la All England Club, unde o va întâlni pe Serena Williams, de șapte ori câștigătoare a acestei competiții. 


Constănțeanca are o singură victorie în zece meciuri contra americancei, la Turneul Campioanelor de la Singapore în 2014. 
"Cred că am șansa mea să o înving. Desigur, respect mult ce a reușit ea și ce reușește. Acum însă mă simt mai puternică mental să o înfrunt. Vom vedea de se va întâmpla. Este o mare provocare pentru mine", a declarat Simona Halep, pentru BBC.
Anterior, ea a spus că "e unul dintre cele mai bune momente din viața mea". 


Întrebată ce s-a schimbat din 2014, când s-a oprit în semifinale la All England Club, ea a răspuns: "Am mai multă experiență, sunt pozitivă pe teren și nu mă mai dau bătută. Am învățat multe în cinci ani". 


Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, învins în finalele din 1972 și 1976. 


Pentru Halep, este a cincea finală de Grand Slam din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 2017 și 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015. 


XXX 


De partea cealaltă, americanca Serena Williams, care are ocazia, sâmbătă, de a egala recordul de 24 de victorii de Grand Slam aparținând australiencei Margaret Court, a afirmat că este calmă la ideea de a intra în istoria tenisului, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Nu este vorba cu adevărat de 24 de victorii, 23 sau 25. Important este să mergi pe teren și să dai ce ai mai bun din tine, indiferent ce se întâmplă. Indiferent ce voi face acum, am avut o mare carieră. Și mă simt cu adevărat calmă în legătură cu acest subiect. Sunt departe de a fi perfectă. Dar am impresia că joc mult mai bine când sunt calmă. Dar este un efort. Nu trebuie să fiu prea surescitată, dar în același timp nici submotivată. Trebuie să fiu în cea mai bună postură", a spus Serena. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3078 secunde