Socoteli încurcate la Turneul Campioanelor

Simona Halep pierde cu Svitolina și așteaptă duelul cu Pliskova

Miercuri, 30 Octombrie 2019
179
Simona Halep a jucat, ieri, cel de-al doilea său meci la actuala ediție a Turneului Campioanelor, care se desfășoară în China, la Shenzhen. Tenismena constănțeană a întâlnit-o pe Elina Svitolina, din Ucraina, într-o partidă care a contat pentru "Grupa Mov". 


Simona Halep și Elina Svitolina aveau fiecare câte o victorie înaintea acestui meci, ucraineanca învingând-o pe Karolina Pliskova (Cehia), iar jucătoarea de la malul mării trecând de canadianca Bianca Andreescu. Simona a încercat să se impună, însă partida a început extrem de slab pentru ea. 
În primul set, Svitolina a ajuns repede la 3-0, însă Halep nu a scăpat-o din mână și a reușit să restabilească egalitatea. S-a mers cap la cap până la scorul de 5-5, acolo unde ucraineanca a reușit să își adjudece două game-uri și să se impună cu 7-5. 
Antrenorul Simonei, australianul Darren Cahill, a coborât din loja sa pentru a-i da sfaturi elevei sale, însă privirea fixă a constănțencei a dat semne că nu îl ascultă pe tehnicianul de la Antipozi. 


În setul al doilea, Simona a făcut break-ul la scorul de 1-1 și a condus cu 2-1 și 40-15, însă nu a putut să își țină serviciul și s-a văzut imediat egalată, iar apoi condusă. 
Darren Cahill a încercat în zadar să o scoată din transă pe sportiva de la malul mării. Halep lovea din colț în colț, însă Svitolina a scos tot. A alergat după fiecare minge, a lovit la limită și chiar în unele momente a avut noroc, mingea căzând de mai multe ori pe tușă. 
Elina Svitolina s-a impus cu 6-3 și a obținut astfel o victorie extrem de prețioasă, care îi va aduce mai mult ca sigur o calificare în semifinalele competiției. 


XXX 
Lucrurile se complică pentru Simona Halep. Constănțeanca a pierdut set cu Bianca Andreescu și nu a reușit să câștige niciunul în meciul cu Svitolina, astfel că are nevoie de o victorie în partida de vineri cu Pliskova și de un joc al rezultatelor care să o ajute să meargă în "careul de ași". 


Înfrângerea Simonei Halep vine și pe baza unei oboseli acumulate. În prima partidă, cea cu Bianca Andreescu, constănțeanca a stat pe teren nu mai puțin de 2 ore și 30 de minute, timp în care a jucat un tenis intens atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. 


Svitolina a câștigat în două seturi în fața Karolinei Pliskova, iar acest lucru s-a văzut, chiar dacă cele două au avut la dispoziție o zi de pauză. 


Meciul cu Pliskova va fi unul extrem de important, având în vedere că miza o reprezintă calificarea în semifinale, dar și cucerirea unui cec valoros. 


Simona Halep, împreună cu staff-ul său, trebuie să pună la punct strategia pentru următorul meci din grupă. Constănțeanca va avea o zi de refacere, timp în care va trebui să își dozeze energia pentru a fi cât mai în formă la partida cu Pliskova. 
Cehoaica are un mare avantaj la serviciu, pentru că este foarte înaltă, însă Simona poate compensa prin deplasarea rapidă în teren. 


Pagina a fost generata in 0.2002 secunde