Socoteli încurcate la Turneul Campioanelor

Simona Halep pierde cu Svitolina și așteaptă duelul cu Pliskova

228
Simona Halep pierde cu Svitolina și așteaptă duelul cu Pliskova - tenis-1572470092.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep a jucat, ieri, cel de-al doilea său meci la actuala ediție a Turneului Campioanelor, care se desfășoară în China, la Shenzhen. Tenismena constănțeană a întâlnit-o pe Elina Svitolina, din Ucraina, într-o partidă care a contat pentru "Grupa Mov". 


Simona Halep și Elina Svitolina aveau fiecare câte o victorie înaintea acestui meci, ucraineanca învingând-o pe Karolina Pliskova (Cehia), iar jucătoarea de la malul mării trecând de canadianca Bianca Andreescu. Simona a încercat să se impună, însă partida a început extrem de slab pentru ea. 
În primul set, Svitolina a ajuns repede la 3-0, însă Halep nu a scăpat-o din mână și a reușit să restabilească egalitatea. S-a mers cap la cap până la scorul de 5-5, acolo unde ucraineanca a reușit să își adjudece două game-uri și să se impună cu 7-5. 
Antrenorul Simonei, australianul Darren Cahill, a coborât din loja sa pentru a-i da sfaturi elevei sale, însă privirea fixă a constănțencei a dat semne că nu îl ascultă pe tehnicianul de la Antipozi. 


În setul al doilea, Simona a făcut break-ul la scorul de 1-1 și a condus cu 2-1 și 40-15, însă nu a putut să își țină serviciul și s-a văzut imediat egalată, iar apoi condusă. 
Darren Cahill a încercat în zadar să o scoată din transă pe sportiva de la malul mării. Halep lovea din colț în colț, însă Svitolina a scos tot. A alergat după fiecare minge, a lovit la limită și chiar în unele momente a avut noroc, mingea căzând de mai multe ori pe tușă. 
Elina Svitolina s-a impus cu 6-3 și a obținut astfel o victorie extrem de prețioasă, care îi va aduce mai mult ca sigur o calificare în semifinalele competiției. 


XXX 
Lucrurile se complică pentru Simona Halep. Constănțeanca a pierdut set cu Bianca Andreescu și nu a reușit să câștige niciunul în meciul cu Svitolina, astfel că are nevoie de o victorie în partida de vineri cu Pliskova și de un joc al rezultatelor care să o ajute să meargă în "careul de ași". 


Înfrângerea Simonei Halep vine și pe baza unei oboseli acumulate. În prima partidă, cea cu Bianca Andreescu, constănțeanca a stat pe teren nu mai puțin de 2 ore și 30 de minute, timp în care a jucat un tenis intens atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. 


Svitolina a câștigat în două seturi în fața Karolinei Pliskova, iar acest lucru s-a văzut, chiar dacă cele două au avut la dispoziție o zi de pauză. 


Meciul cu Pliskova va fi unul extrem de important, având în vedere că miza o reprezintă calificarea în semifinale, dar și cucerirea unui cec valoros. 


Simona Halep, împreună cu staff-ul său, trebuie să pună la punct strategia pentru următorul meci din grupă. Constănțeanca va avea o zi de refacere, timp în care va trebui să își dozeze energia pentru a fi cât mai în formă la partida cu Pliskova. 
Cehoaica are un mare avantaj la serviciu, pentru că este foarte înaltă, însă Simona poate compensa prin deplasarea rapidă în teren. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4346 secunde