Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

Simona Halep o va înfrunta pe Iga Swiatek în optimi. „E o mare provocare!”

168
Simona Halep o va înfrunta pe Iga Swiatek în optimi. „E o mare provocare!” - simona-1613143452.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep, nr. 2 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o, în două seturi, scor 6-1, 6-3, pe Veronika Kudermetova (Rusia, cap de serie nr. 32), într-o partidă disputată, vineri, 12 februarie, la Melbourne, contând pentru turul al treilea.

În vârstă de 29 de ani, creditată cu şansa a doua la cucerirea trofeului, constănţeanca s-a impus fără emoţii în faţa rusoaicei, după o oră şi 18 minute.

„Ştiam că loveşte foarte puternic şi plat, aşa că trebuia să stau tare pe picioare şi cred că serviciul m-a ajutat mult. Întotdeauna e dificil când joci pentru prima oară cu cineva”, a declarat, imediat după meci, Simona Halep.

Graţie accesului în optimi, românca şi-a asigurat un cec în valoare de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA. Finalistă în 2018 şi semifinalistă anul trecut la Melbourne, ea o va înfrunta în optimi pe poloneza Iga Swiatek, cap de serie nr. 15.

Campioană la Roland Garros, Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA) a dispus, tot vineri, în runda a treia, de franţuzoaica Fiona Ferro, scor 6-4, 6-3.

„E o mare provocare, deoarece m-a zdrobit la Roland Garros”, a declarat Simona Halep când a auzit numele viitoarei adversare.

„Până acum, am avut meciuri dificile, dar mă bucur că după turul al treilea mă simt mai bine, atât ca joc, cât şi fizic. În prima săptămână este vorba, cum spunea Pete Sampras, despre supravieţuire, pentru că nu poţi câştiga un Grand Slam în prima săptămână”, a adăugat sportiva din Constanţa.

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au întâlnit de două ori până acum, fiecare reuşind o victorie în optimi la Roland Garros, românca în 2019, iar poloneza în 2020, aceasta ulterior cucerind titlul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4845 secunde