Simona Halep, locul 4 în ierarhia sportivelor cu cele mai mari venituri

Miercuri, 19 August 2020, 18:19
106
Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep ocupă locul al patrulea în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri din lume, stabilit de publicația economică americană Forbes și dominat de japoneza Naomi Osaka.

Conform calculelor realizate de Forbes, Halep, aflată pe locul secund în ierarhia WTA, a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 - iunie 2020, cea mai mare parte (6,9 milioane dolari) fiind reprezentată de premiile câștigate la turneele la care a participat, restul de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

"Halep a obținut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câștigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot și Avon, precum și alte câteva din țara sa natală, România", scrie publicația Forbes, consultată de Agerpres.

Clasamentul veniturilor realizate în sportul feminin mondial în ultimele 12 luni o are în frunte pe japoneza Naomi Osaka, cu venituri totale de 37,4 milioane dolari, dintre care doar 3,4 milioane dolari câștigați din tenis, restul de 34 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

Americanca Serena Williams ocupă locul secund, cu un total de 36 milioane dolari (4 milioane premii și 32 milioane sponsorizări), urmată de australianca Ashleigh Barty, cu 13,1 milioane dolari (10,1 milioane premii și 3 milioane din contracte publicitare).Pagina a fost generata in 0.3312 secunde