Simona Halep, campioana turneului WTA de la Praga

203
Simona Halep, campioana turneului WTA de la Praga - simona2-1597593240.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, este noua campioană a turneului WTA de la Praga, competiție dotată cu premii în valoare totală de 202.250 dolari.

Praga este la picioarele Simonei Halep, după ce a doua jucătoare a lumii a învins-o, ieri, în marea finală, în două seturi, scor 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens

Halep (28 ani), principala favorită a turneului, s-a impus într-o oră și 33 de minute în fața belgiencei (24 ani, 23 WTA), cap de serie nr. 3 la Praga.

"Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această finală, mulțumesc organizatorilor, pentru că au făcut să ne simțim în siguranță. Felicitări și pentru Elise Mertens, a fost o săptămână foarte bună și pentru ea.

Am mai fost aici în urmă cu 15 ani, nu mai țineam minte mare lucru. E adevărat că anul acesta am stat mai mult în cameră", a declarat Simona Halep, la ceremonia de premiere organizată imediat după terminarea finalei.

Pentru Halep, acesta este titlul cu numărul 21 din carieră și al doilea consecutiv, constănțeanca reușind să câștige și ultimul turneu la care participase, înaintea pandemiei de coronavirus, la Dubai, în luna februarie.

Grație succesului de la Praga, Simona Halep a primit un cec în valoare de 25.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Constănțeanca are 21 de titluri cucerite în carieră și este a cincea ca număr de trofee dintre jucătoarele active ale lumii, după Serena Williams (73), Venus Williams (49), Kim Clijsters (41) și Petra Kvitova (27), devansând-o pe Victoria Azarenka (20).

XXX

În schimb, româncele Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost învinse, tot ieri, de perechea cehă Lucie Hradecka / Kristyna Pliskova, scor 2-6, 2-6, în finala de dublu a turneului de la Praga (WTA).

Învingătoarele au dominat jocul și au obținut o victorie confortabilă, după 66 de minute.

Favorite nr. 4, Niculescu și Olaru au fost recompensate pentru prezența în ultimul act cu un cec de 5.000 de dolari și 180 de puncte WTA la dublu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.942 secunde