Începe aventura în turneul de Grand Slam de la Roland Garros

Simona Halep: „Ar fi frumos să fiu din nou numărul unu!”

360
Simona Halep: „Ar fi frumos să fiu din nou numărul unu!” - simona2-1601057217.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep are mari şanse de a reveni în fruntea clasamentului WTA. Principala condiţie este aceea de a cuceri titlul la Roland Garros şi, având în vedere statutul de principală favorită şi absenţa a numeroase jucătoare de valoare de pe zgura pariziană, constănţeanca îşi poate îndeplini visul.

Simona Halep, nr. 2 mondial, abordează Internaţionalele Franţei cu motoarele turate la maximum. Constănţeanca vine la Paris după o serie excelentă de 14 victorii consecutive, concretizate în trei titluri, la Dubai, Praga şi Roma.

După titlul cucerit, week-end-ul trecut, în capitala Italiei, Halep a ajuns la 7.255 puncte, iar un triumf la Roland Garros ar fi răsplătit cu încă 1.570 puncte (2.000 pentru titlu, din care se scad 430 pentru sfertul de finală de anul trecut). Astfel, cu un total de 8.825 puncte, românca ar depăşi-o pe Ashleigh Barty, liderul WTA din ianuarie 2019, dar care nu participă la Openul Franţei, pe care l-a câştigat anul trecut. Conform noului sistem revizuit de alcătuire a clasamentului, australianca va rămâne cu 8.717 puncte.

Aşadar, totul stă în racheta şi puterea mentală a Simonei Halep. Semifinalistă la Australian Open, la începutul anului, campioană la Roland Garros în 2018, constănţeanca are un culoar bun în turneul de Grand Slam care îşi programează, duminică, 27 septembrie, primele partide de pe tabloul principal de simplu feminin.

„Bineînţeles că ar fi frumos să fiu din nou numărul unu, dar e departe. Nu mă pot gândi la câştigarea titlului la Roland Garros, deoarece turneul nu a început încă. Sunt acolo şi voi da totul. Voi visa la asta, cu siguranţă”, a declarat, pentru site-ul oficial al WTA, campioana din Constanţa.

O adversară din Spania, în primul tur

În primul tur, Simona Halep va avea o adversară modestă: Sara Sorribes Tormo (Spania), o jucătoare în vârstă de 23 de ani, clasată pe locul 70 în ierarhia mondială. Va fi un duel în premieră, iar constănţeanca porneşte mare favorită.

În turul doi, sunt mari şanse de a avea un duel sută la sută românesc: Simona Halep vs. Irina Begu, a 72-a jucătoare a lumii înfruntând-o, în runda inaugurală, pe elveţianca Jil Teichmann (23 ani, 54 WTA).

XXX

Autorităţile franceze au redus de la 5.000 la 1.000 numărul maxim de spectatori autorizaţi să asiste, zilnic, la meciurile din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Decizia vine ca urmare a noilor restricţii privind adunările publice, anunţate, miercuri seară, de ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, pentru zonele aflate în stare de alertă sporită, aşa cum este şi cazul Parisului, pentru a combate creşterea numărului cazurilor de infectare cu virusul Covid-19.

Este pentru a treia oară în mai puţin de trei săptămâni când numărul spectatorilor de la Roland Garros este redus. La începutul acestei luni, Federaţia Franceză de Tenis a fost nevoită să îşi reducă ambiţiile la jumătate, de la un maximum de 20.000 la 11.500 de spectatori zilnic. Numărul acestora a fost redus în urmă cu o săptămână la 5.000, iar acum s-a ajuns la doar 1.000 de persoane zilnic. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8127 secunde