Simona Halep anunță că se va retrage din activitate în momentul în care va ieși din top 10 mondial

Vineri, 29 Mai 2020
150
Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, a anunțat într-un interviu că se va retrage din activitate în momentul în care va ieși din top 10 mondial, dar a subliniat faptul că 2-3 ani va mai putea să joace la nivel înalt, informează Agerpres.


"Am avut senzația asta că am obosit în ultima perioadă. Au fost ani grei. M-am gândit și la retragere, să fiu sinceră, însă simt că mai pot și încă mult. De visat nu mă împiedică nimic să visez, așa că în continuare sunt foarte motivată să merg înainte pentru al treilea Grand Slam pentru a vedea cât mai pot să fiu în top 10. Pentru că atunci când voi ieși din top 10 cred că o să trag pe dreapta. Dar mai am, 2-3 ani eu zic că mai pot să joc. Legat de US Open eu nu prea joc bine la final de an... energia mea se duce în jos după Roland Garros și Wimbledon... de aceea nu reușesc la US Open să fiu foarte tare pe tot ceea ce ține de un Grand Slam", a spus ea în interviul acordat site-ului unuia dintre sponsorii săi principali.


Halep a menționat că în cariera sa a contat mult norocul, dar și faptul că a reușit să ia lucrurile bune de la fiecare antrenor pe care l-a avut.


"Am 24 de ani de tenis... eu mereu zic că e norocul fiecăruia. Norocul are partea lui. Mare de tot. Eu am avut oameni potriviți la momentul potrivit. Cei mai buni antrenori... fiecare persoană care apare în viața ta profesională te ajută enorm. Eu am luat de la toți ce e mai bun. Eu din despărțirile de antrenori am plecat mereu cu partea pozitivă. Am zis că a fost poate mai greu, dar m-a învățat asta și asta. Am luat ce e mai bun de la fiecare, așa am fost toată viața. Așa am putut să progresez de la om la om. Deci norocul în viață este cel mai important în ceea ce faci. Bine, norocul îl ai, dar trebuie și să te ții de niște chestii ca să îl valorifici. Dacă ești responsabil pe ceea ce faci și te dedici 100%, dau în scris, după 24 de ani de tenis este imposibil să nu reușești", a explicat jucătoarea.


Simona Halep (29 ani) a cucerit 20 de titluri în cariera sa, printre care Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), și a petrecut 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul mondial. În prezent, jucătoarea română se află pe locul al doilea în ierarhia WTA, înghețată după suspendarea turneelor în luna martie.


Pagina a fost generata in 0.3132 secunde