Simona Halep a revenit în țară: Acest trofeu este și al meu și al României!

87
Simona Halep a revenit în țară: Acest trofeu este și al meu și al României! - simona2-1528727138.jpg

Articole recomandate

Simona Halep a revenit în România, după victoria istorică de sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros. Aeronava de linie cu care a sosit Simona de la Paris a aterizat pe aeroportul Henri Coandă. În această seară, Simona va prezenta o copie a trofeului, de la ora 20:00, pe Arena Națională.


"Tot ce a fost greu se uită când ai un asemena succes. Mulțumesc familiei, tuturor fanilor care mi-au creat o atmosferă superbă la Paris. Acest trofeu este și al meu și al Românieie, aici am crescut, aici m-am antrenat și aici am ajuns campioană la Roland Garros, " a afirmat Simona la conferința de presă de pe aeroport.


"Cel mai frumos moment a fost cel în care spectatorii au cântat imnul României, iar organizatorii au spus că nu s-a întâmplat în istoria turneului de la Roland Garros ca imnul național să fie cântat cu cuvinte. Rar îmi dau lacrimile pe teren," a mai precizat Halep.  


Numărul 1 mondial a vorbit și despre orele premergătoare marii confruntări de sâmbătă. "Darren mi-a zis că trebuie să merg și să câștig acest meci, că sunt capabilă să câștig. Ion Tiriac mi-a spus că dacă joc cum știu eu o să căștig fără probleme. Mă bucur că acești doi oameni mi-au fost alături în ultimii 3-4 ani."


"Acum, văzându-vă și pe voi aici e și mai mare emoția și mulțumirea" le-a spus Simona oficialilor și fanilor veniți pe aeroport. "Mă simt împlinită profesional, trofeu de grand slam și numărurul 1 mondial, însă nu se oprește carierea mea aici, am de gând să cuceresc șți alte trofee, vreau să joc și la Olimpiadă, dacă voi fi sănătoasă."


Simona Halep a cerut inițial o aprobare pentru un eveniment într-o piață, dar Primăria București a refuzat, "din cauza timpului prea scurt pentru aprobările necesare".

Evenimentul va începe la ora 20:00 și va dura în jur de 30 de minute, timp în care Simona le va prezenta fanilor copia trofeului la intrarea de la tribuna oficială, zona VIP, și probabil va ține un scurt discurs, a susținut gsp.

Replica trofeului Suzanne Lenglen, atribuit campioanelor de la Roland Garros, este copia fidelă a cupei câștigate de Simona Halep la Paris. Originalul rămâne la Federația Franceză de Tenis.

Simona Halep a câștigat sâmbătă, 9 iunie, primul ei Grand Slam, după 40 de ani de la succesul Virginiei Ruzici, tot la Roland Garros.

Simona Halep a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9015 secunde