Serie neagră! ACS Tomitanii, nouă înfrângeri consecutive în Superliga de rugby

213
Serie neagră! ACS Tomitanii, nouă înfrângeri consecutive în Superliga de rugby - 1-1630837949.jpg

Articole de la același autor

După o pauză de aproximativ trei luni, Superliga de rugby şi-a reluat întrecerile, în week-end fiind programate partidele etapei a noua. Din păcate, echipa ACS Tomitanii Constanţa a suferit o nouă înfrângere pe teren propriu, în faţa Universităţii Cluj.

În deschiderea rundei, sâmbătă dimineaţă, pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii, faţă în faţă s-au aflat ACS Tomitanii Constanţa (locul 6, 0 puncte) şi Universitatea Cluj (locul 5, 5 puncte), adică echipele din subsolul clasamentului, care nu contează în bătălia pentru trofee, nici în campionat, nici în Cupa României.

Aşa cum era de aşteptat, meciul a fost unul echilibrat, spectaculos chiar, cu multe răsturnări de scor. Clujul a marcat primul eseu (transformat) al întâlnirii încă din minutul 7 şi conducea, şapte minute mai târziu, cu 10-0, după o lovitură de penalitate fructificată.

Tomitanii n-au depus armele şi, până la pauză, au trecut în avantaj. La primul meci în tricoul Constanţei, centrul Cardiff Vaega a reuşit eseul, transformat de Laurenţiu Pocovnicu, acesta din urmă culcând balonul în terenul de ţintă advers şi aducând gazdele în avantaj, 12-10 fiind de altfel şi scorul după primele 40 de minute.

Repriza secundă a fost, la rându-i, plină de evenimente şi neprevăzut. Ardelenii au preluat conducerea, 13-12, dintr-o penalitate în superioritate numerică (Paul Slater fusese eliminat pentru greşeli tehnice repetate ale colegilor săi), însă Pocovnicu a replicat prin acelaşi procedeu, 15-13. Clujul îşi mai trece în cont un eseu, 18-15, pentru ca, în minutul 64, tabela să indice din nou egalitate, 18-18, după ce Pocovnicu a trimis balonul printre beţe dintr-o lovitură de penalitate.

Câteva minute mai târziu, arbitrul Cristian Şerban a dictat un eseu de penalitate pentru Cluj, 25-18, şi eliminarea temporară a lui Ceiran Anderson, de la Tomitanii, pentru placaj periculos. Aici s-a făcut diferenţa, pentru că, până la final, fiecare echipă a mai pus câte trei puncte pe tabelă din penalităţi.

Scor final, 28-21 pentru Universitatea Cluj, care obţine a doua sa victorie în această ediţie de campionat. De partea cealaltă, Constanţa a ajuns la a noua înfrângere consecutivă, dar şi-a adjudecat bonusul defensiv, acesta fiind primul punct reuşit în clasament.

XXX

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: CSA Steaua Bucureşti - SCM Timişoara 29-10 (19-10), CS Dinamo Bucureşti - CSM Ştiinţa Baia Mare 20-22 (5-3).

În clasament, pe prima poziţie se află CSA Steaua Bucureşti (36 p), urmată, în ordine, de CSM Ştiinţa Baia Mare (34 p), SCM Timişoara (28 p), CS Dinamo Bucureşti (26 p), U Cluj (9 puncte) şi Tomitanii Constanţa (1 p).

Etapa viitoare (sâmbătă, 25 septembrie), ACS Tomitanii Constanţa va înfrunta, în deplasare, campioana en-titre CSM Ştiinţa Baia Mare.

Foto: Facebook / Rugby Romania / Sorin Danielciuc / Sport Pictures

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7792 secunde