O nouă provocare pentru naţionala feminină de handbal a României

Selecţionerul Adrian Vasile: „Luptăm să ne calificăm la Campionatul Mondial”

274
Selecţionerul Adrian Vasile: „Luptăm să ne calificăm la Campionatul Mondial” - selectionerul-1616507856.jpg

Articole de la același autor

După ce Norvegia şi Muntenegru i-au pus barieră în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, naţionala feminină de handbal a României şi-a stabilit un nou obiectiv: calificarea la Campionatul Mondial, competiţie care avea loc în luna decembrie a acestui an.

Potrivit tragerii la sorţi efectuate la sediul EHF de la Viena, tricolorele vor înfrunta Macedonia de Nord în barajul pentru Campionatul Mondial, programat, în perioada 1-19 decembrie 2021, în Spania.

România, care este singura naţiune participantă la toate cele 24 de ediţii ale Mondialului, va juca prima manşă pe teren propriu, pe 16/17 aprilie, manşa secundă fiind programată în deplasare, pe 20/21 aprilie.

Selecţionerul Adrian Vasile este de părere că echipa Macedoniei de Nord trebuie tratată cu maximă atenţie.

„Tot ce îmi doresc este ca, până la reunire, fetele să fie sănătoase, să joace bine la echipele de club. Macedonia de Nord e un adversar în componența căruia sunt multe jucătoare pe care le cunoaștem, sunt câteva care activează în campionatul românesc. Este o echipă care încearcă să facă parte din primul eșalon al handbalului și încearcă să rupă această barieră de a se califica. Cred că este o echipă cu care trebuie să fim la maxim, astfel încât să ne calificăm la Campionatul Mondial.

Faptul că vom juca primul meci acasă trebuie să ne facă conștienți că trebuie să dăm absolut totul pe teren propriu și să începem cu o victorie foarte bună pentru noi”, a declarat, pentru frh.ro, Adrian Vasile.

Tehnicianul spune că sentimentul avut după eşecul din turneul preolimpic este de tristețe și de dezamăgire, dar că viața trebuie să meargă mai departe.

„Trecutul nu se poate schimba sub nicio formă. Important e să luăm din trecut lucrurile bune pe care le-am făcut. Le-am spus și fetelor la final, înainte să ne despărțim, că, pentru a fi din ce în ce mai buni, trebuie să setăm o ștachetă foarte clară pentru noi ca echipă. La următoarea acțiune, luptăm să ne calificăm la Campionatul Mondial”, a explicat selecţionerul român.

XXX

La turneul final al Campionatului Mondial 2021 sunt calificate direct Spania, echipa gazdă, Olanda, campioana mondială en-titre, precum şi cele mai bune patru echipe de la EURO 2020: Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca. La competiţie, vor participa 32 de echipe din toate confederaţiile IHF.

România a obţinut patru medalii la Campionatul Mondial: aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul patru. La precedenta ediţie a CM, din Japonia 2019, România a încheiat pe locul 12.

Iată programul celor zece baraje pentru CM 2021: Turcia - Rusia, Cehia - Elveţia, Slovenia - Islanda, Slovacia - Serbia, Ucraina - Suedia, Austria - Polonia, Ungaria - Italia, România - Macedonia de Nord, Portugalia - Germania, Muntenegru - Belarus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3632 secunde