Scrimă / „Eroi cu mască 2020”. Premii pentru trei sportive de excepţie

137
Scrimă / „Eroi cu mască 2020”. Premii pentru trei sportive de excepţie - scrimaonline712-1607358276.jpg

Articole de la același autor

 
Federația Română de Scrimă i-a premiat, luni, 7 decembrie, pe trei dintre sportivii și antrenorii care au reușit performanțe pentru România în competițiile internaționale desfășurate la începutul anului 2020, înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19. 
Într-un cadru restrâns, cu distanțare socială și măsuri de protecție sanitară, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, în prezența subsecretarului de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cristian Ghiță, președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea, i-a premiat pe spadasina Ana Maria Popescu (antrenor Mihai Popa), floretista Emilia Corbu (antrenor Petre Ducu) și sabrera Ilinca Pantiș (antrenor Constantin Sandu). 


Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, le-a transmis un mesaj video de felicitare sportivelor și antrenorilor și i-a încurajat și îndemnat pe scrimerii români să își continue pregătirea cu aceeași seriozitate pentru a putea lupta pentru medalii în 2021, în special la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 


„Pandemia creată de noul coronavirus a schimbat stilul de viață al oamenilor și ne-a determinat să ne reorientăm și să ne adaptăm pentru a ne desfășura activitatea în noile condiții. 
În 2020, Federația Română de Scrimă a început anul în forță. Cu evoluții bune în Cupele Mondiale la seniori, cu medalii la Campionatele Europene de juniori. Apoi, a venit pandemia și federația a trecut sănătatea pe prioritate reușind să ofere loturilor olimpice și naționale condiții de pregătire sigure”, a declarat președintele FR de Scrimă, Marius Florea. 


Premiile, pentru cele trei sportive și antrenorii lor, oferite de Federația Română de Scrimă cu ajutorul partenerilor și sponsorilor, se ridică la suma totală de 20.000 de lei. 


Ana Maria Popescu - 36 de ani, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, locul 1 în clasamentul mondial FIE spadă și câștigătoare a trofeului Cupei Mondiale 2019-2020. În sezonul 2019-2020, Ana are trei victorii în Cupele Mondiale: Tallin, Havana și Doha. A fost declarată câștigătoare a Cupei Mondiale de către Federația Internațională de Scrimă în acest sezon. Este a 4-a oară în carieră când Ana câștigă trofeul, o premieră la nivel mondial. Declarată cea mai bună spadasină a lumii în sezon, locul 1 în clasamentul FIE. 
Teoretic este calificată la JO Tokyo, dar practic se va putea bucura de acest statut abia după singurul concurs rămas nedisputat din 2020. Ar fi a 5-a ei prezență pe scena olimpică, o performanță demnă de o campioană a scrimei. 


Emilia Corbu - 18 ani, Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative București, medalie de bronz la floretă la Campionatele Europene pentru juniori Porec 2020, antrenor lot Petre Ducu, antrenor club Ana Pavel. Face parte din noua generație a floretistelor tricolore. Membră a lotului olimpic de floretă, Emilia a reușit să câștige bronzul european la junioare în februarie la Europenele din Croația. 


Ilinca Pantiș - 17 ani, Clubul Sportiv Riposta București, medalie de bronz la sabie la Campionatele Europene de juniori Porec 2020, antrenori club Constantin Sandu și Lucian Dina. Sabrera română a urcat pe podium la cea mai importantă competiție a acestui an, Europenele de juniori. Provenită de la un club privat, Ilinca este una dintre sportivele premiante și la școală și la scrimă. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7678 secunde