Scandal la Australian Open. Sorana Cîrstea a răbufnit

343
Scandal la Australian Open. Sorana Cîrstea a răbufnit - fondaustralianopen-1610982630.jpg

Articole de la același autor

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, este pe cale să înceapă, însă în jurul competiţiei s-a creat un scandal monstru care o are în centrul atenţiei chiar pe o tenismenă din România, Sorana Cîrstea.

Tenismena născută în Târgovişte a călătorit la Antipozi cu o cursă charter care a decolat de pe aeroportul din Abu Dhabi şi care avea la bord 62 de pasageri, dintre care 23 erau jucători de tenis.

Astfel, una dintre aceste persoane a fost depistată pozitiv în momentul în care a efectuat testul COVID-19 şi în urma acestei întâmplări, toţi ceilalţi pasageri vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

Sportivii nu pot părăsi camera de hotel și automat nici nu au dreptul să se antreneze. Alături de Sorana, în aceeași situație sunt nume precum Bianca Andreescu, Angelique Kerber, Svetlana Kuznetsova, Ons Jabouer sau Belinda Bencic.

Cîrstea a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de această situaţie.

„Unii pretind că facem mofturi. Eu nu am probleme să stau 14 zile în cameră și să mă uit la filme. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, e ca o vacanță. Dar ce nu putem face este să jucăm după ce-am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, de fapt, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, pe Twitter.

După mesajul postat de Sorana, au apărut şi primele reacţii, iar una dintre acestea o îndemna pe româncă să plece acasă pentru că oricum se află degeaba acolo. Răspunsul Soranei Cîrstea nu s-a lăsat aşteptat.

„Păi federaţia voastră de tenis ne-a adus aici pentru că se pare că organizatorii fac bani pe spatele nostru. Aş pleca cu plăcere, dar nu am voie în acest moment!”, a mai spus românca.

Jucătoarea din Kazahstan, Yulia Putintseva a intervenit şi ea şi a pus o întrebare simplă.

„Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”, a spus kazaha, după care răspunsul Soranei nu a întârziat să apară.

„De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv” , a explicat Sorana.

Întrebată de jurnalistul elveţian Simon Häring de ce un sportiv are nevoie de pregătire înaintea unui turneu după ce a stat 14 zile în carantină, Sorana Cîrstea a răspuns promt.

„Aș avea nevoie de cel puțin 3 săptămâni pentru a fi într-o formă decentă și a concura la nivel înalt!” , au fost cuvintele Soranei.

Turneul de la Australian Open va avea loc în acest an între 8 şi 21 februarie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4519 secunde